InfoCons trage un semnal de alarmă cu privire la comercializarea de Ouă pentru Paște gata vopsite

În contextul apropierii Sărbătorilor Pascale, InfoCons – Organizație Națională pentru Protecția Consumatorilor trage un semnal de alarmă cu privire la comercializarea de Ouă pentru Paște gata vopsite, pentru care, în unele cazuri, eticheta nu conține informații esențiale, precum conținutul de ingrediente din vopseaua aplicată acestora.

Acum este foarte simplu să identificăm fiecare aditiv alimentar printr-o simplă scanare a codului de bare al produselor, utilizând Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android sau iOS.

Vopseaua poate pătrunde cu ușurință prin coaja oului, poate fi consumată de copii în urma manevrării ouălor, iar un produs pentru care ingredientele nu sunt menționate complet reprezintă un risc pentru noi și copiii noștri. Îndemnăm consumatorii să acorde o atenție deosebită la alegerea acestor produse și să citească atent informațiile de pe etichetă în momentul alegerii produsului de la raft.

La ce să fim atenți:

  • Ingredientele, inclusiv conținutul vopselei
  • Originea de proveniență a ouălor
  • Mărimea/greutatea oului, şi anume: ouă XL (73g și peste), ouă L ( de la 63g până la 73g), ouă M (de la 53 g până la 63) și ouă S (sub 53 g)
  • Numărul de ouă aflate în ambalaj
  • Clasa de calitate
  • Numele sau denumirea și adresa unității care a ambalat sau a celei pentru care se ambalează ouăle
  • Țara de provenienţă
  • Termenul de valabilitate, însoţit de recomandările de depozitare
  • Metoda de producție/sistemul de creștere al găinilor (0,1,2 sau 3)

Ești un consumator activ și vrei să fii mai bine informat? Accesază și:

Nu uitați! Păstrați bonul fiscal pentru o reclamație eficientă!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal