InfoCons: Mananci conserve? 65% din conservele de carne contin minim 3 E-uri!

E-urile mai sunt cunoscute si sub denumirea de aditivi alimentari. Ele sunt substante naturale sau sintetice, ce sunt adaugate in alimente pentru a le creste termenul de valabilitate, pentru a împiedica dezvoltarea de microorganisme, cat si pentru a îmbunatati calitatea produselor: gust, culoare, aspect general.

InfoCons a realizat acest Studiu Comparativ pe etichete pentru te informa asupra conservelor de carne pe care le consumi in viata de zi cu zi. Astfel, din cele14 conserve de carne studiate nu exista nici una care sa fie fara E-uri! Mai mult, 65 % dintre produse au in componenta minim 3 E-uri iar restul de 35% au un singur E. Intre acestea avem si un produs cu 8 E-uri, maximum gasit in acest tip de produse.
Acest studiu a fost realizat in parteneriat cu Facultatea de Alimentatie si Turism, Catedra de Inginerie si Management in Turism din cadrul Universitatii Transilvania Brasov, in perioada 16.11.2011 – 09.12.2011.
Pentru mai multe informatii despre acest Studiu Comparativ pe etichete privind numarul de E-uri continute de conservele de carne, viziteaza studiul complet aici.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal