ECONOS , Director Executiv Aris Palaiodimopoulos – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorului

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Aris Palaiodimopoulos

ECONOS

Director Executiv ECONOS

Aris Palaiodimopoulos

Cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, ECONOS, firmă de consultanță în protecția mediului, dorește să aducă în atenția publicului importanța educării și informării consumatorilor, întrucât aceste două elemente stau la baza activității noastre.

ECONOS organizează ateliere de informare cu privire la efectele schimbărilor climatice și la cauzele acestora. Acest fel de ateliere atinge subiectul protecției consumatorului întrucât le oferă participanților informații valoroase cu privire la industriile poluatoare și îi încurajează să fie atenți la fenomenul de greenwashing și să analizeze critic orice formă de declarație a sustenabilității din partea firmelor.

Greenwashingul este practica prin care firmele fac declarații false cu privire la produsele și serviciile lor și le pun în valoare ca fiind „verzi” chiar și când acest lucru nu este adevărat. A fi informat cu privire la acest fenomen te ajută în calitate de consumator să faci alegeri cu adevărat sustenabile, să simți că ai o putere în fața dezinformării și să promovezi transparența prin alegerile tale.

Această informare se extinde dincolo de cadrul atelierelor, întrucât ECONOS publică săptămânal articole și postări media cu privire la amprenta de carbon a diferitor produse sau activități. Totodată, serviciile de calcul de amprentă de carbon au în sine o componentă educațională, întrucât clientul participă activ la procesul de colectare a datelor și astfel capătă o înțelegere a surselor de emisii și a felului în care se calculează o amprentă de carbon.

În încheiere, ne dorim să încurajăm companiile să fie transparente când vine vorba de atributele produselor și serviciilor lor, iar pe consumatori îi încurajăm să fie informați cu privire la drepturile lor și să ceară respectarea acestora din partea companiilor.

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal