Dulciurile de sub brad pot avea până la 18 aditivi alimentari și 75,4 grame de zahăr

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Dulciurile de sub brad pot avea până la 18 aditivi alimentari și 75,4 grame de zahăr
Dulciurile de sub brad pot avea până la 18 aditivi alimentari și 75,4 grame de zahăr InfoCons Protectia Consumatorului

InfoCons – Asociație Natională pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din România  te informează .

De Crăciun cei mici primesc dulciuri și cadouri , însă știm ce conțin de fapt dulciurile de sub brad ? Un simplu cadou compus dintr-o cutie de bomboane și suc tip ceai poate ajunge până la 18 aditivi alimentari și până la 75,4 grame de zahăr .

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

De Crăciun trebuie să fim atenți la dulciurile pe care le oferim celor mici , pentru că bomboanele și sucul tip ceai oferite drept cadou ajung până la 18 de aditivi alimentari ( E-uri ), iar cele mai frecvent întâlnite sunt: E330 , E202 , E160 , E300 , unele E-uri  ajungând să se repete de până la 2 ori .

Prin scanarea produselor care compun cadoul de Moș Crăciun , Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor , dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte .

Citește si : Descarcă plăcuțele cu numerele utile și de urgență la nivel local pentru unitățile de cazare și agențiile de turism

Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc cadoul de Moș Crăciun în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor , să aflăm cantitatea TOTALĂ de sare , cantitatea TOTALĂ de zahăr , numărul TOTAL de aditivi alimentari ( E-uri ), dar și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate.

De asemenea , cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons , putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm , iar aplicația InfoCons ne va dezvălui cantitatea de sare , cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată .

Citeste si : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

În acest context , aplicația InfoCons ne ajută să alegem în cunoștință de cauză  dulciurile pentru cadoul de Moș Crăciun , conform nevoilor și preferințelor noastre de consum .

De exemplu, pentru un cadou simplu format din bomboane și suc tip ceai , cei mici pot consuma până la 75,4 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs , echivalentul a 15 pliculețe de zahăr,  în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr .

Pentru a nu depăși cantitatea de zahăr recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății , Aplicația InfoCons ne ajută să ne setăm preferințele de consum precum cantitatea maximă de zahăr , sare , calorii , numărul maxim de aditivi alimentari , precum și tipul de alergeni pe care ne dorim să îi eviăm în produsele pe care le consumăm .

Citeste si : Ce acte îmi trebuie pentru a munci în străinătate ? Medierea și plasarea forței de muncă în străinătate ! Informații utile .

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare IOS , Android și Huawei  si poate fi descărcată AICI . 

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal