Tip: Ingredient
Definiție
Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent de reţinere a culorii şi substanţă – suport pentru alţi aditivi. Este un compus sintetic de origine minerală, cu largă aplicaţie în medicină, farmacie, cosmetică etc. În industria alimentară, se foloseşte ca agent de limpezire a unor băuturi, fiind insolubil şi având calitatea de a capta taninul, eliminându-l. Se utilizează de asemeni în suplimente alimentare sub formă de tablete sau drajeuri.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată .
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată .
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.
Contraindicatii: Nespecificat
Descriere contraindicatii: Nespecificat
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.