Câtă carne găsim în mezelurile de tip marcă proprie?

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Câtă carne găsim în mezelurile de tip marcă proprie?

În cadrul testului comparativ realizat de InfoCons, au fost analizate 24 de produse din carne tip mezel, atat din punct de vedere al informatiilor ce se regasesc pe eticheta acestora, cât și prin testarea în cadrul unui Laborator de Stat. Produsele Marca proprie apartin:

  • Auchan Romania SA;
  • Carrefour Romania SA;
  • Kaufland Romania SCS;
  • Mega Image SRL;
  • Romania Hypermarchet SA;
  • Selgros Romania.

Numărul de E-uri (Aditivi alimentari) conținute de produsele ce au făcut obiectul studiului variază între 4 și 11 E-uri, după cum urmează:

  • 4% din produsele analizate au in continut 4 E-uri
  • 17% din produsele analizate au in continut 5 E-uri
  • 21% din produsele analizate au in continut 6 E-uri
  • 21% din produsele analizate au in continut 7 E-uri
  • 21% din produsele analizate au in continut 8 E-uri
  • 4% din produsele analizate au in continut 9 E-uri
  • 8% din produsele analizate au in continut 10 E-uri
  • 4% din produsele analizate au in continut 11 E-uri

Aditivii alimentari identificati sunt: E120: carmin, E1200: dextroza, E1404: Amidon oxidat, E150c: Caramel, E202: Sorbat de potasiu, E250: Nitrit de sodiu, E251: Nitrat de sodiu, E262: Acetat de sodiu, E300: Acid ascorbic, E301: Ascorbat de sodiu, E316: Eritorbat de sodiu, E330: acid citric, E331: Citrat de sodiu, E341: Fosfat de calciu, E407: Caragenan, E412: Gumă guar, E450: Difosfaţi, E451: Trifosfați, E452: Polifosfați, E621: Monoglutamat de Sodiu, E917: Iodat de Potasiu.

Produsele ce fac prezentul test comparativ pot fi catalogate în 3 forme de prezentare: parizer, specialitate și specialitate din carne tocată; cantitatea acestora variază între 80g și 900g.

În urma rezultatelor obținute în laborator, în ce privește continutul de carne, acesta variaza în funcție de tipul produselor și de producător de la 37% la 98%, astfel:

  • Produsele tip parizer contin intre 37% si 44% carne

  • Produsele tip Specialitate (Bacon, Kaizer, Jambon, Muschi, etc.) contin intre 50% si 90% carne

  • Produsele tip Specialitate din carne tocata (Salam, Carnati) contin intre 43% si 98% carne

Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesati tabelul aici.

Citește și:

– Noi reglementări privind înmatricularea autoturismelor

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu