E412 – gumă guar

Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut din arbustul de Guar. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, toppinguri, dressinguri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, peşte, ouă, condimente, supe, ciorbe, membrane comestibile, produse din proteine vegetale, suplimente nutritive etc. . Se utilizează şi ca substanţă – suport pentru alţi aditivi alimentari.

Doza zilnică maximă: Nespecificat
Nu s-a stabilit o doza maxima admisa.

Doza maximă de includere: Nespecificat
Nu s-a stabilit o doza maxima admisa.
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.

Contraindicații: Da
In doze mari poate produce balonare şi flatulenţă.

Consumul de către copii: 1
Este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici în cantitate de 1000 mg/l.