Bomboanele de Crăciun – până la 70,3% zaharuri din glucide pentru 100 de grame de produs !

Bomboane de Craciun InfoCons Protectia Consumatorilor

InfoCons Oraganizatie de Protectia Consumatorilor a realizat un studiu comparativ pentru produsele tip bomboane de Crăciun cu ciocolată . În acest studiu , au fost analizate 26 produse diferite .

Rezultatele studiului au fost :

Din punct de vedere al aditivilor alimentari , valorile găsite au fost între 1 și 3 aditivi alimentari .

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

Care sunt cei mai des întâlniți aditivi în bomboanele de Crăciun ?

E 476 – Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi emulgator , obţinut din poliglicerol şi ulei din arborele de ricin . Se utilizează în special în produse de cofetărie pe bază de cacao şi ciocolată , în emulsii şi paste tartinabile cu conţinut de până la 41%grăsime şi în sosuri pentru salate .

E 1103 – Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi agent de legare . Este o enzimă care produce descompunerea zahărului ( sucrozei ) în fructoză şi glucoză , de obicei sub formă de sirop de zahăr invertit  . În mod natural , invertaza este sintetizată de albine , care o folosesc pentru a produce mierea din nectar . Pentru uz alimentar , invertaza se obţine din drojdii . Se utilizează în unele produse fine de ciocolată , cât şi în unele produse fine de cofetărie sau patiserie, conform cantităţilor prevăzute de reţete .

Citește si : Descarcă plăcuțele cu numerele utile și de urgență la nivel local pentru unitățile de cazare și agențiile de turism

E 202 – Sorbatul de potasiu sau E202 este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor . Pentru uz industrial se obţine prin procedee chimice , fiind sarea de potasiu a acidului sorbic E 200 .

Bomboanele de Crăciun – Câte zaharuri și câte calorii conțin ?

Din punctul de vedere al zaharurilor din glucide , produsele au înregistrat cantități până la  70.3g per 100g .

Valoarea energetică de kcal/100g ajunge până la 590 kcal .

Citeste si : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

Cum te poate ajuta aplicația InfoCons să ai o masa sănătoasă de sărbători ?

Cu aplicația InfoCons decizi TU pentru TINE , ce pui pe masa de Crăciun . Înainte de a achiziționa produsele pe care vrei să le consumi de sărbători , asigură-te că ai scanat codul de bare și ai aflat toate informațiile de pe etichetă . Aplicația InfoCons îți redă , într-o fracțiune de secundă direct pe telefonul mobil , numărul de E-uri , ingredientele , cantitățile de sare și de zahăr , pentru ca TU să ai o masa de Crăciun mai bună !

Citeste si : Ce acte îmi trebuie pentru a munci în străinătate ? Medierea și plasarea forței de muncă în străinătate ! Informații utile .

Este foarte important să știm ce cumpărăm și ce anume conține . Toate produsele studiate au în compoziția lor alergeni precum : urme de arahide , nuci , gluten , lecitină și făină de soia ,lapte praf degresat , gluten , zer  , grâu , ouă , fructe cu coajă lemnoasă , fistic și semințe de susan .

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal