De Ziua Mondială a Mediului , Aplicația InfoCons te ajută să reciclezi produsele electronice și electrocasnice !

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Ziua Mediului

Astăzi, 5 Iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Aplicația InfoCons dezvoltată independent și transparent, fiind unică la nivel international , facilitează reciclarea produselor electronice și electrocasnice. Aplicația InfoCons pune la dispoziție consumatorilor o listă completă cu punctele de colectare a materialelor reciclabile, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător. Cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatorii pot identifica rapid și ușor cel mai apropiat centru de colectare, reducând astfel timpul și efortul necesar pentru a găsi un loc adecvat de reciclare.

Aplicația InfoCons este intuitivă și ușor de utilizat, oferind informații actualizate despre fiecare punct de colectare disponibil. De asemenea, Aplicația InfoCons furnizează și detalii importante despre tipurile de materiale reciclabile acceptate în fiecare locație, astfel încât consumatorul să fie sigur că își reciclează produsele electronice și electrocasnice corect.

Reciclarea prin intermediul Aplicației InfoCons este un gest important pentru protejarea mediului înconjurător. prin reducerea cantității de deșeuri care ajung în depozitele de gunoi, contribui la conservarea resurselor naturale și la reducerea impactului negativ asupra mediului.

De asemenea, pentru produsele agroalimentare scanate cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatori pot afla informații cu privire la scorul Eco InfoScore obținut de produsul scanat. Ce este Eco InfoScore ?

Eco InfoScore este calculat pe baza numericului de aditivi alimentari, ținându-se cont , de asemena , de impactul produselor asupra mediului înconjurător. Prin urmare, cetățenii în calitatea lor de consumatori pot lua decizii informate, având drept criteriu și componenta de mediu. Pentru a se determina Eco InfoScore se au în vedere următoarele: etapele de producție (agricultură, procesare, ambalare, transport, distribuție și consum ) , indicatorii de impact asupra mediului (schimbări climatice/ amprenta de carbon, epuizarea stratului de ozon, radiații ionizante, utilizarea terenurilor, a apei și a energiei; poluarea aerului și a apei marine și dulci și epuizarea resurselor)

Totodată, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, InfoCons  amintește despre Programul Unic de Certificare „Global Carbon Point” – „Punctul Global de Carbon” lansat la nivel European.

În contextul unei dezvoltări continue atât la nivel național, cât și la nivel internațional a problematicii privind amprenta de carbon, precum și în contextul unei agravări a efectelor  globale aduse de schimbările climatice, consumatorii trebuie să fie apărați, informați și educați  privind amprenta de carbon atât a  produselor și serviciilor, cât și a  tot ceea ce ne înconjoară (clădiri , birouri , locuințe, autostrăzi, străzi etc). În acest sens, certificarea amprentei de carbon a produselor,  serviciilor și a tot ceea ce ne înconjoară va respecta criteriile existente în standarde internaționale, fiind calculată folosind factori de emisie cât mai preciși.

Inițiativa InfoCons vine în spiritul Pactului Verde European (European Green Deal) și în întâmpinarea principiilor și strategiei Uniunii Europene privind atât Protecția Mediului, cât și economia circulară și ecodesign. Această inițiativă este în conformitate cu seria de propuneri ale Comisiei Europeane prin care se adaptează politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor și fiscalității, pentru a reduce cu cel puțin 55 % până în 2030 emisiile nete de gaze cu efect de seră față de nivelurile din 1990 și pentru ca Europa să devină primul continent neutru climatic până în 2050.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal