Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal , Președinte Ancuța Gianina Opre- 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Gianina Opre

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Președinte Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Ancuța Gianina Opre

Cu acest prilej aniversar aș dori să îmi exprim aprecierea față de prezența activă și contribuția efectivă a Asociației Infocons la promovarea unei adevărate culturi a protecției consumatorilor la nivel național.

În ultimii zece ani, în calitate de președinte al Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, am avut ocazia să remarc în numeroase rânduri preocupările manifestate de asociația pe care o conduceți de a identifica mijloacele adecvate pentru a determina creșterea gradului de informare a publicului larg cu privire la regulile aplicabile în domeniul protecției consumatorilor.

Evenimentele organizate sub auspiciul Infocons sau cu implicarea acesteia au constituit un reper în peisajul autohton, cu multiple reverberații în activitatea autorităților cu competențe în protejarea drepturilor consumatorilor și cu implicații pozitive în conștientizarea de către fiecare dintre noi, în calitate de consumator, a posibilităților legale de care dispunem pentru a obține servicii la standarde calitative adecvate.

Cu această ocazie, pe lângă acțiunile desfășurate în diverse sectoare de activitate, se evidențiază și demararea de către asociația Infocons a unei recente campanii de responsabilizare a consumatorilor cu privire la tranziția la energia curată, cu prilejul sărbătoririi pe data de 15 martie 2023 a Zilei Mondiale a Consumatorilor.

În acest context, aș dori să reliefez și colaborarea excelentă derulată de instituția noastră cu Asociația Infocons, destinată sensibilizării persoanelor fizice în contextul interferențelor inevitabile între normele de protecția datelor personale și cele privind asigurarea drepturilor consumatorilor.

Vă felicit pentru activitatea desfășurată și vă doresc mult succes în continuare!

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal