ATENȚIE ! Anvelope Auto cu risc în Sistemul European de Alerte ! Fii informat cu Aplicația Europeană InfoCons !

InfoCons Protecția Consumatorilor te informează în legătură cu Alertele Europene privind produsele anvelope auto și ce reprezintă riscul de leziuni la acestea .

ALERTELE Europene de produse neconforme pot fi regăsite direct în Aplicația Europeană de protecția consumatorilor InfoCons unde se regăsesc scanând QR-CODE de pe eticheta de eficiență energetică .

ATENȚIE : toate produsele identificate în sistemul European de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi , iar produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare .

 

Ce se întâmplă dacă achiziționăm o anvelopă cu risc de leziuni ?  InfoCons Protecția Consumatorului te ajută !

 

Produs : Anvelope

Denumire : UltraSpeed 2

Marcă : Gislaved

Descrierea produsului : Partea vehiculului (anvelope pneumatice pentru autoturisme)

Tip de risc : Risc de Leziuni

Fabricarea incorectă poate duce la o pierdere bruscă de aer, posibil cu ieșirea pereților laterali ai anvelopei, ceea ce poate duce la pierderea controlului vehiculului, crescând riscul unui accident . Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și al sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Produs : Anvelope

Denumire : Ultragrip Peformance 3 235/50R18 101V XL

Marcă : Goodyear

Descrierea produsului : Anvelope 235/50R18 101V XL „Goodyear ULTRAGRIP PERFORMANCE 3” fabricate în săptămâna 27 a anului 2023. Acestea pot fi identificate printr-un număr DOT pe peretele lateral al anvelopei cu citirea 1K51P ML1R 2723. Produs vândut online.

Tip de risc : Risc de Leziuni

Anvelopele pot fi afectate de o variație de fabricație care ar putea duce la cracarea benzii de rulare atunci când rulează la viteză mare. Acest lucru poate cauza deteriorarea totală sau parțială a benzii de rulare, ceea ce, la rândul său, poate afecta stabilitatea și direcția vehiculului, crescând riscul unui accident. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și al sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Produs : Anvelope

Denumire : WinterContact TS870, EcoContact 6 MO . România nu a fost parte din acest recall din 2022

Marcă : Continental

Descrierea produsului : Partea vehiculului (anvelope pneumatice pentru autoturisme)

Tip de risc : Risc de Leziuni

O eroare de fabricație poate duce la o pierdere bruscă de aer, posibil cu ieșirea pereților laterali ai anvelopei. Acest lucru poate duce la pierderea controlului vehiculului, crescând riscul unui accident. Produsul nu respectă Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și al sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

Alerta a fost identificată în anul 2022 și nu a vizat România . România este într-o piață unică Europeană și orice produs identificat în cadru oricărei țări membre unde poate să ajungă la orice consumator în treaga piață a Uniunii Europene .

 

Produs : Piese de schimb pentru vehicule / Anvelope auto

Denumire : Ultrac, Quatrac, Quatrac Pro+, Quatrac Pro EV

Marcă : Vredestein

Descrierea produsului : Piese pentru vehicule / Anvelope auto.

Tip de risc : Risc de Leziuni

Un amestec de cauciuc contaminat poate face ca banda de rulare din cauciuc să se separe de centurile de oțel. Acest lucru poate duce la pierderea formei anvelopelor și poate duce la pierderea controlului vehiculului în timpul conducerii, crescând riscul de accidente și răniri. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și ale sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective.

 

Numericul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alerte de la : produse chimice , articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii , îmbrăcăminte, textile și articole de modă , echipamente de comunicații și media , produse pentru construcții , produse cosmetice , aparate și echipamente electrice , echipamente pentru medii explozive , mobilier , echipamente  sportive / pentru activități recreative , bijuterii , accesorii de bucătărie / gătit , indicatoare cu laser , ascensoare , brichete , ghirlande luminoase , echipamente de iluminat , echipamente de protecție , jucării , papetărie și altele.

Aplicația Euro – Atlantică Gratuită InfoCons vine în sprijinul tău pentru identificarea produselor alimentare și nealimentare nesigure ( neconforme ).

Prin intermediul Aplicației Euro – Atlantică InfoCons , disponibilă în 33 de limbi – română, engleză, ucrainiană ,  turcă franceză, maghiară greacă , germană spaniolă , italiană , albaneză ,   catalană , bulgară , croatăcehă daneză ,  estonă finlandeză ,  islandeză ,  irlandeză , letonă ,  macedoneană , feroeza , groenlandeza , luxemburgheză sârbă , olandeză , norvegianăpoloneză portugheza , rusa , slovaca , suedeza , limbile oficiale ale Uniunii Europene , cât și limbile minorităților conlocuitoare de pe teritoriul Uniunii Europene .

Aplicația Euro – Atlantică InfoCons este și aplicația pentru toate țările membr NATO  Albania Belgia , Bulgaria , Canada Cehia , Croația , Danemarca , Estonia , Finlanda Franța , Germania Grecia , Islanda , Italia , Letonia ,  Lituania , Luxemburg ,  Macedonia De Nord , Muntenegru , Norvegia , Olanda , Polonia , Portugalia , Regatul Unit , Romania , Slovacia , SloveniaSpania ,  Statele Unite , Suedia Turcia si Ungaria , atât pentru trupele din teatrele de operațiuni , cât și pentru cetățenii din aceste țări , pentru a aduce siguranță și securitate atât din perspectiva cetățeanului în calitatea lui de consumator , dar și din perspectiva achizițiilor pentru departamentele logistice ale trupelor militare din teatrele de operațiuni , baze militare, etc.

Ai grijă să nu achiziționezi produse contrafăcute !

Pentru a vizualiza toate produsele tip aparate cu gaz și componente ale acestora ce au făcut obiectul ALERTELOR , puteți accesa secțiunea disponibilă în Aplicația Europenă InfoCons.

Atenție! Înainte de achiziționare , accesați secțiunea Alerte din cadrul Aplicației Europene InfoCons pentru a vă asigura ca produsele pe care doriți să le achiziționați nu fac sau nu au făcut obiectul  alertelor  emise de Uniunea Europeană , doar printr-o simplă căutare în bara de meniu din aceast secțiune – “căutare” .

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor  membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal