Vrei să transferi bani acasă? Iată ce soluții ai!

Românii care muncesc în străinătate au la dispoziție mai multe metode de a transfera bani în țară celor dragi.

Fie că aleg să transfere banii cash, online sau prin intermediul telefonului mobil, banii vor ajunge rapid și în siguranță către destinatar.

Serviciile de transfer bani. Ce trebuie sa stii

Serviciile de transfer bani s-au dezvoltat intens și în țara noastră, clienții putând alege ce serviciu să folosească.

Un aspect de care ar trebui să se țină seama sunt costurile, ele variază de la o companie la alta.

Western Union este unul dintre serviciile dedicate transferurilor de bani în/din străinătate, serviciu utilizat în preponderență de românii plecați la munca în străinătate.

Suma ce poate fi transferată ajunge pana la 10.000 euro.

De exemplu, pentru o sumă de până la 500 euro transferată, comisionul pe care-l vei plăti va fi de 32 euro (dacă se optează pentru ridicare bani în câteva minute) și 12,5 euro (dacă se optează pentru ridicare după 6 ore, doar pentru România).

Transfer de bani la ATM

Western Union, împreună cu Banca Transilvania și BRD, a lansat în România un serviciu de primire de bani la ATM, pentru a ridica banii când ai nevoie, fără să mai aștepți la ghișeu. Atenție însa la comisionul de retragere numerar de la bancomat.

Cu peste 233.000 de locații în 191 de tari, Money Gram îți oferă soluția de a transfera bani în 10 minute către cei dragi. Costurile practicate sunt mai mici decât cele ale Western Union, unde pentru aceeași suma plătim cu 10 euro mai putin, doar 22 euro.

Transfer Rapid este un serviciu dedicat transferurilor de bani numerar, care pot fi ridicați din peste 1.000 de agenții CEC Bank sau online.

De exemplu, pentru un transfer online de până la 300 euro, comisionul perceput este de 4 euro.

Comision zero pentru transferurile realizate prin Azimo, banii se pot ridica din locațiile BCR și Idea Bank sau îi poți transfera către orice cont bancar din România.

TransferGo percepe o taxa fixa de transfer, care depinde de țara din care se face transferul, și 0,4% – 1,5% comision pentru conversia valutară per tranzacție (care depinde atât de suma transferata cât și de țară din care se transferă banii).

Servicii exclusiv online

Bancile vin pe piata cu servicii exclusiv online destinate clientilor.

La Libra Internet Bank poți să deschizi un cont curent 100% online, chiar și din străinătate.

Dacă faci parte din diaspora (te afli într-o țară membră a Uniunii Europene), poți activa contul prin efectuarea unui transfer inițial de minim 1 euro, dintr-un alt cont bancar deschis pe numele tău, persoana fizică, la orice alta unitate bancară din una din țările membre ale Uniunii Europene‘, se precizează pe site-ul băncii.

Un cont bancar care poate fi folosit oriunde în Europa

Te bate gândul să te muți într-o alta țară pentru a trăi, lucra sau studia acolo?

Ai rude care trăiesc în străinătate?

Ai întâmpinat probleme când ai vrut să-ți deschizi un cont bancar într-o altă țară?

Plătești taxe prea mari pentru transfer de bani internațional?

Nu ești mulțumit de contul tău bancar?

Dacă răspunsul la majoritatea întrebărilor este afirmativ, atunci afla că îți poți deschide un cont în câteva minute, gratuit, oriunde te-ai afla în Europa și doar cu pașaportul sau actul tău de identitate.

O banca fara granite care va face mai usoara, pentru toti europenii care lucreaza sau studiaza in alta tara, deschiderea unui cont bancar, administrarea banilor de oriunde, oricand si in propria limba si, cel mai important, acestia vor putea sa-si sprijine familiile de acasa fara costuri enorme sau costuri ascunse.

Contul europeone îți va permite să trimiți pe loc bani familiei tale, fără costuri ascunse.

Te poți înscrie deja pentru acest serviciu fără costuri și fără obligații contractuale pe:

Transfer de bani cu livrare la domiciliul beneficiarului

Prin intermediul Smith & Smith poți să transferi bani cu livrare la domiciliul beneficiarului, unde pentru 400 de euro transferați (de pe card sau din cont), se plătește un comision de 16 euro.

Banii poți să-i transferi în numerar la Smith & Smith Romania, unde pentru aceeași sumă vei fi comisionat cu 12 euro, la BCR și Idea Bank (15 euro), în cont bancar în lei sau euro (4 euro).

Transfer online prin Poșta Română

Poți transfera până la 1.500 lei, oriunde în țară. Plata se face online cu cardul, iar banii ajung în maxim o zi de la depunere în orașe, și în doua zile în localitățile de la țară.

Poți alege să transferi banii în contul destinatarului, la adresa de domiciliu, la ghișeul oficiului postal sau la căsuța poștală.

Pentru suma maxima ce o poți transfera, se percep taxe postale în valoare de 35 lei.

Transfer bani pe telefonul mobil

Vodafone pune la dispoziția consumatorilor serviciul M-Pesa, prin care poți transfera banii de pe card fie din străinătate, fie din țară, direct pe telefonul destinatarului, în contul lui M-Pesa.

Transfer de bani intre localități

Prin intermediu serviciului WESTACO EXPRESS poți transfera bani rapid intre localități direct din stațiile OMV (doar lei).

Pentru 500 lei transferati se percepe un comision de 17,5 lei.

sursa: FinZoom.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal