Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene , Secretar de Stat Andreea Anamaria Naggar – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorului

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Andreea Anamaria Naggar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Secretar de Stat

Andreea Anamaria Naggar

Vă mulțumesc pentru ocazia oferită de a vă adresa câteva cuvinte cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale și, în același timp, la aniversarea a 20 de ani de protecție a consumatorilor în România.

La 20 de ani de activitate în beneficiul consumatorilor din România Asociația INFOCONS a atins maturitatea necesară pentru a funcționa în manieră autonomă, proactivă și eficientă, în spiritul Asociației Internaționale a Consumatorilor – “Consumers International” al cărei unic membru național român este până în prezent. Principiile apărate și promovate de dumneavoastră sunt în perfectă concordanță cu primele patru drepturi fundamentale ale consumatorului, pe care fostul președinte al SUA – John Fitzgerald Kennedy, la data de 15 martie 1962, le-a prezentat public: dreptul la securitate, dreptul la informație și informare, dreptul de a alege liber și dreptul de a fi ascultat, drepturi care au fost ulterior completate în funcție de evoluțiile societății.

Ziua internațională a Proprietății Intelectuale reprezintă o șansă de a sublinia contribuția pe care aceste drepturi o aduc în scopul dezvoltării creativității și inovației, precum și pe linia recunoașterii și recompensării meritelor inventatorilor, contribuind astfel la binele social derivat al rezultatului muncii acestora. Echilibrul dintre nevoia socială și creativitatea inventatorilor și a creatorilor este asigurat de un sistem eficient al gestionării proprietății intelectuale. În acest an, Organzația Mondială a Proprietății Intelectuale a ales ca temă centrală a zilei Proprietății Intelectuale – Femeile și Proprietatea intelectuală. În acest mod sunt sărbătorite femeile inventator, creator și  întreprinzător din toată lumea, care prin imaginația, munca și inventivitatea lor contribuie la schimbările fundamentale și prosperitatea lumii în care trăim. Implicarea și mai activă a femeilor, care reprezintă aproximativ jumătate din populația globală, în sistemul proprietății intelectuale poate aduce beneficii pe termen lung, grație puterii lor inovatoare și creatoare.

În sensul celor de mai sus, apreciez că acest moment de sărbătorire reprezintă o șansă în plus pentru a sensibiliza publicul cu privire la drepturile și nevoile consumatorilor și de a continua demersurile de combatere a abuzurilor de piață și a nedreptăților care le subminează, în spiritul atitudinii noi pe care o cultivați. Prin multiplele proiecte europene la care asociația dumneavoastră a participat în calitate de partener, consider că ați contribuit în mod decisiv la asigurarea unui nivel foarte ridicat de protecție și ați contribuit la consolidarea drepturilor consumatorilor. Scopul final este acela de a avea un consumator corect informat, care să poată alege în manieră liberă, produse și servicii de calitate înaltă.

Îmi exprim încrederea, ca prin eforturi comune, să putem celebra un mediu în care consumatorul să fie respectat și conștient de drepturile sale.

Vă doresc mult succes în continuare! La mulți ani, InfoCons!

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal