Alerte InfoCons în perioada 01- 06.12 conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene !

Alerte InfoCons în perioada 01- 06.12 conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene !

Suntem în perioada cadourilor , iar InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului vine în sprijinul consumatorilor cu alertele rapide pentru produsele nelimentare la nivelul Uniunii Europene !

Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeană , InfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons . Prin descărcarea aplicației InfoCons pe App Store, Google Play sau App Gallery, consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele nealimentare, actualizate zilnic și însoțite de detalii precum :

– denumire produs ;

țara vizată ;

Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează!

– gradul de risc ;

-orginea produsului ;

-data la care intră alerta în vigoare ;

-imaginea cu produsul ce face obiectul alertei ;

Citește și : InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului : În gheata de Mos Nicolae pot ajunge până la 18 aditivi alimentari și 75,4 grame de zahăr

Produsele ce fac obiectul alertelor rapide prezintă riscuri de ștrangulare, răni, sufocare, electrocutare, apariția anumitor boli sau alergii, incendiu etc. Iată care sunt cele mai recente alerte :

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiSet de păpuși din plastic . Risc chimic . Materialul plastic al păpușii conține o concentrație excesivă de ftalat de bis(2-etilhexil) (DEHP) (valori măsurate: până la 26 % din greutate). Acest ftalat poate dăuna sănătății copiilor, provocând posibile daune sistemului lor reproducător. Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

Citește și : InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului urează :La mulți ani, România! Împreună, UNIȚI, suntem SuperConsumatori !

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiMască filtru de particule . Riscuri pentru sănătate . Retenția particulelor/filtrului este insuficientă (valori măsurate: până la 85 %). În consecință, produsul nu îndeplinește cerințele de sănătate și siguranță; astfel, chiar dacă este combinată cu alte măsuri recomandate, este posibil ca aceasta să nu protejeze în mod corespunzător. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și nici cu standardul european EN 149.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protecția ConsumatoruluiJucărie Slime . Risc chimic . Migrarea borului din mâzgă este prea mare (valoare măsurată până la 1 300 mg/kg). Ingestia sau contactul cu o cantitate excesivă de bor poate dăuna sănătății copiilor prin deteriorarea sistemului lor reproducător. Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EU 71-3.

Citește și : Kit de curățare pentru aparatul foto – Cum curățăm echipamentul foto ? Sfaturi InfoCons Protecția Consumatorilor

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiSet de arbalete . Risc Leziuni . Produsul poate trage proiectile improvizate cu energie cinetică prea mare care ar putea provoca leziuni. Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EN 71-1.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiMască filtru de particule . Riscuri pentru sănătate/altele . Capacitatea totală de filtrare a măștii este insuficientă (valori medii măsurate: până la 67 %). În consecință, produsul nu îndeplinește cerințele de sănătate și siguranță; astfel, chiar dacă este combinată cu alte măsuri recomandate, este posibil ca aceasta să nu protejeze în mod corespunzător. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și nici cu standardul european EN 149 .

Citește și : Cum îți alegi anvelopele în conformitate noua etichetă și cu normele UE?! InfoCons îți pune la dispoziție instrumentul de care ai nevoie!

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiKit de vopsea pentru degete . Risc chimic . Produsul conține o concentrație excesivă de formaldehidă (valoare măsurată până la 140 mg/kg). Formaldehida poate provoca iritații ale pielii atunci când intră în contact cu pielea și este cancerigenă. Produsul nu respectă cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiCremă de soare . Risc chimic . Conform listei de ingrediente, produsul conține butilfenil metilpropional (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Citește și : Macromex, transparent pentru consumatori! Produsele Macromex  înrolate în Aplicația Gratuită InfoCons!

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiCremă de iluminare a pielii . Risc chimic . Produsul conține mercur (valoare măsurată: 0,8 mg/kg). Mercurul se acumulează în organism și poate deteriora rinichii, creierul și sistemul nervos. În plus, poate afecta reproducerea și copilul nenăscut. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiCremă de față . Risc chimic . Produsul conține mercur (valoare măsurată: 21 700 mg/kg) Mercurul se acumulează în organism și poate afecta rinichii, creierul și sistemul nervos. În plus, poate afecta reproducerea și copilul nenăscut. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiPăpușă din plastic . Risc chimic . Materialul plastic al capului păpușii conține o concentrație excesivă de di-(2-etilhexil) ftalat (DEHP) (valoare măsurată 12,3 % din greutate). Acest ftalat poate dăuna sănătății copiilor, provocând posibile daune sistemului reproducător. Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

Citește și : Alertă InfoCons! Gustare de post cu până la 50 E-uri! Tu știi ce consumi în Postul Crăciunului ?

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiIndicator laser . Daune produse vederii . Fasciculul laser este prea puternic. Vizualizarea directă a fasciculului laser poate provoca deteriorarea vederii. Produsul nu este conform cu standardul european relevant EN 60825.

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiKit de bărbierit . Risc microbiologic . Produsul este contaminat cu bacterii din speciile Burkholderia și a provocat un focar. Burkholderia poate provoca infecții cum ar fi pneumonie, infecții ale rănilor și sepsis, în special la persoanele imunocompromise și la persoanele cu fibroză chistică. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Citește și : De ce ANPC a luat măsura detalierii etichetei preparatului finit, în alimentația publică?

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal