Macromex, transparent pentru consumatori! Produsele Macromex  înrolate în Aplicația Gratuită InfoCons!

Macromex, transparent pentru consumatori! Produsele Macromex  înrolate în Aplicația Gratuită InfoCons! InfoCons Protectia Consumatorilor

Macromex  vine în sprijinul consumatorilor prin înrolarea voluntară și gratuită a produselor marcă proprie în cadrul Aplicației InfoCons. Astfel, consumatorii au la dispoziție întreaga gamă de produse Macromex pe care le pot scana cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons pentru a afla instant:

-Ingredientele din produsul scanat

-Numărul și tipul aditivilor alimentary însoțiți de o descriere explicită;

-Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;

Citește și:Altex și Media Galaxy înrolează electrocasnice în aplicația InfoCons pentru transparența etichetelor energetice

-Valorile nutriționale (cantitatea de sare, zahăr și calorii);

-Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr, numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers, alergare și bicicletă);

Aplicația InfoCons, unică la nivel internațional, dezvoltată independent și transparent,  este disponibilă în 33 de limbi  printre care limbile minorităților conlocuitoare și limba ucrainiană, dat fiind contextul în care ne aflăm. Aplicația Gratuită InfoCons facilitează utilizarea și înțelegera informațiilor pentru toți consumatorii , în limba maternă.

Aplicația InfoCons cu peste 3.000.000 de produse agroalimentare, cosmetice, electronice și electrocasnice oferă acces direct la:

-Sanarea codului QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice (frigidere, mașini de spălat haine, mașini de spălat vase, uscătoare, televizoare), pentru aflarea informațiilor precum:consumul de energie, clasa energetică, producător, informații generale tip caracteristici tehnice, compararea cu alte produse similare, reciclare.

-Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari, alergeni, cantitatea de zahăr, sare, calorii;

-Toate numerele utile și de urgență la nivel local, national și international cu posibilitatea selectării continentului și țării. În urma selectării, numerele utile și de urgență apar în limba engleză și limba țării. SOS adună numere precum: Ambulanță, Poliție, Protecția Consumatorilor, Pompieri, Poliția de Frontieră, Turism, Direcții de Sănătate Publică, Primărie, Mediu, Telecomunicații etc .

Citește și:Profi, transparent pentru consumatori! Toate produsele marcă proprie înrolate în Aplicația Gratuită InfoCons!

-Alerte rapide pentru produse alimentare și nealimentare la nivelul Uniunii Europene, actualizate zilnic. Secțiunea dedicată alertelor rapide oferă informații precum: Țările vizate, gradul de risc ( de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, imagini cu produsele ce fac obiectul alertelor.

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru toate sistemele de operare: IOS, Android și Huawei.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal