Este important să reduceți consumul de sodiu pentru a vă menține presiunea sângelui redusă. Cel mai probabil cunoașteți deja acest lucru, însă nu este deloc ușor de pus în aplicare. Chiar și dacă alegeți alimente sănătoase, cantitatea de sodiu din acestea se poate aduna și deveni destul de mare. Iată câteva soluții pentru a începe să eliminați cantități considerabile de sodiu din dieta dumneavoastră zilnică:

1. Renunțați treptat

Este important să scoateți o cantitate mică de sodiu din dieta dumneavoastră zilnic, pentru a lăsa timp papilelor gustative să se acomodeze cu schimbarea. Pe parcurs, puteți reduce și mai mult din cantitate de sodiu, alegând produse cu un conținut redus.

2. Citiți eticheta

Produsele cu `conținut redus de sodiu` au de obicei sub 140 de miligrame per porție. `Fără sare` este echivalentul unei cantități de sub 5mg per porție. Însă dacă un produs prezintă marcajul `fără sare adăugată`, acesta nu garantează lipsa totală a sodiului, ci doar faptul că nu a fost adăugat în timpul procesării. Sodiul este prezent natural în anumite alimente. Termenul `ușor sărat` se referă la faptul că produsul are cu 25 sau 50% mai puțin sodiu decât varianta normală a sa. Cu toate acestea, cantitatea sa de sodiu poate fi în continuare ridicată, așa că este recomandat să citiți cu atenție eticheta și să fiți informat cu privire la produsele pe care le consumați!

3. Comparați

Este important să comparați diferite produse din aceeași gamă (ex: chips-uri), pentru a vedea care dintre acestea are un conținut mai scăzut de sodiu și a le alege în cunoștință de cauză.

4. Creșteți cantitatea de potasiu

Potasiul reduce efectul de creștere a presiunii sângelui pe care îl are sodiul. O dietă bazată în majoritate pe mâncăruri neprocesate vă poate oferi o cantitate suficientă de potasiu. Surse importante de potasiu sunt fructele, legumele, produsele lactate, cerealele integrale, peștele și cărnurile slabe.

Citește și:

– Escrocheriile prin întâlniri amoroase

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal