Există o legătură între zahăr și cancer? Un nou studiu constată că consumul de băuturi zaharoase poate ridica riscul
Cercetătorii au avut peste 101.000 de adulți francezi sănătoși completând chestionare dietetice de 24 de ore la fiecare șase luni, urmărindu-le timp de până la nouă ani. Acestea au calculat consumul zilnic de băuturi zaharoase, definit ca băuturi îndulcite cu zahăr, și sucuri de fructe de 100%. In analiza lor, cercetatorii au controlat obezitatea si cresterea in greutate astfel incat sa poata examina efectul bauturilor zaharoase separate de greutate.
Sfaturi pentru consumatorii care achiziţionează produse cosmetice direct din magazine
Există mai multe motive pentru care băuturile zaharoase pot crește riscul de cancer. O teorie este ca acestea pot provoca inflamatie, care provoaca daune celulare, explica autorul studiului de plumb, Mathilde Touvier, Ph.D., un epidemiolog nutritionale cu Sorbonne Paris Cité Centrul de Cercetare in Epidemiologie si Statistica de cercetare. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge (glucoza) sunt un factor de risc pentru cancer (în special pentru cancerul de sân), iar consumul de băuturi zaharoase ridică zahărul din sânge.
Băuturile îmbogățite cu zahăr, cum ar fi băuturile cu sifon și băuturile sportive, sunt principala sursă de zahăr în dieta americană, cu aproximativ 60% dintre copii și adolescenți și jumătate dintre adulți consumând cel puțin o dată pe zi.
Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase
Aceste băuturi au fost asociate de mult timp cu un risc crescut de obezitate, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială și deces din cauza bolilor de inimă. Noua cercetare publicată în British Medical Journal oferă dovezi convingătoare că aceste băuturi, împreună cu 100% suc de fructe (care conține zaharuri naturale), pot ridica riscul de cancer.
În timp ce sucul sau sticla ocazională de suc este bine ca un tratament, cel mai bun pariu este să obțineți cea mai mare parte a consumului de lichide de la opțiuni cu consum redus de calorii, cum ar fi apă, ceai și cafea nealcoolice și lapte fără grăsimi sau lipide grase Bender, MS, RDN, director senior pentru programele de nutritie de la Institutul American pentru Cercetare a Cancerului.
Sursa: Consumer Reports
– Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!