Fii un consumator informat cu A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons!

2 Mai – o zi care anul acesta continua ziua de 1 mai si face legatura cu weekendul, asa ca avem mai mult timp pentru noi, familie, prieteni, dar sa ne gandim ce anume decidem sa cumparam.

Asa ca fiecare dintre noi ar putea sa se informeze inainte de a achizitiona un produs pe site-ul teste-comparative.ro si sa isi faca idee ce produse se gasesc pe piata pentru a face o comparatie eficienta si independenta, astfel incat sa alegem mai bine, indiferent de produs: paine, apa, bere, insa si telefonul, televizorul autoturismul etc.

Nu numai in situatia in care decidem sa achizitionam un produs trebuie sa ne gandim la drepturile pe care le avem si la aspectele pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand vrem sa cumparam ceva, ci oricand trebuie sa fim informati, asa ca, putem descarca aplicatia SuperConsumatorul, unde putem gasi pe scurt informatiile care ne sunt necesare fiecaruia dintre noi pentru a putea cumpara ‘destept’!

Si totusi, daca dorim sa cumparam produse care pot contine aditivi, coloranti, e-uri in general, putem accesa platforma e.infocons.ro, locul unde, putem intelege, intr-un limbaj accesibil, care sunt e-urile, ce anume sunt acestea si putem gasi explicitarea fiecarui aditiv, pentru a reusi sa decidem in cunostina de cauza!

In cazul in care, dupa ce am cumparat un produs, constatam ca intampinam o problema si consideram ca am fost nedreptati sau chiar indusi in eroare, atunci putem descarca aplicatia InfoCons InfoUtile, aplicatia unde gasim numerele de telefon necesare pentru a putea face o sesizare direct care cei catre ne pot ajuta!

Daca insa gasim dificil de memorat toate cele de mai sus, avem la indemana cea mai simpla cale de a ne exercita drepturile: putem apela numarul de telefon 021 9614 – un numar unic al miscarii de protectie a consumatorilor, care este in slujba cetateanului consumator, primul numar independent pentru ca fiecare sa fie sigur ca are un sprijin si mai ales, cea mai facila modalitate ca fiecare dintre noi sa adopte o9atitudine!

Asa ca nu uitati! Depinde numai de noi sa ne fie mai bine si sa devenim cu adevarat niste consumatori europeni, intr-o piata europeana! Pana la urma, fiecare dintre noi are cel mai puternic mecanism de sanctionare! Banii sunt in posesia noastra si numai noi decidem cum ii cheltuim! Sa decidem bine, asadar, si sa nu uitati, informati-va! InfoCons – InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons este AICI pentru FIECARE!

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal