Coincidând cu cel de- al doilea Summit european pentru educație , Comisia Europeană a publicat astăzi Monitorul pentru educație și formare din 2019, în care analizează cum evoluează educația și formarea în UE și în statele sale membre. Monitorul din 2019 arată progrese suplimentare către obiectivele importante de educare și formare ale UE, dar subliniază, de asemenea, necesitatea de a sprijini mai bine profesorii și de a face profesiunea didactică mai atractivă.
Parlamentul spune nu brevetării plantelor obținute prin metode naturale
Comisia sprijină statele membre să-și îmbunătățească sistemele de învățământ prin cooperarea politică, evaluarea comparativă și programele de finanțare precum Erasmus + . Monitorul, publicația principală anuală a UE privind educația, este o parte integrantă a acestei lucrări. Prin prezentarea unei multitudini de politici și încurajarea dialogului, ajută statele membre să-și facă referințele și să-și îmbunătățească sistemele de învățământ.
Ediția din acest an a Monitorului, a opta, se concentrează pe profesori. Acesta include și analizează rezultatele unui sondaj amplu asupra profesorilor condus de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Acest ultim ultim sondaj internațional pentru profesori și învățare a evidențiat nevoia profesorilor de instruire pentru a aborda mai bine probleme presante, cum ar fi utilizarea tehnologiilor informaționale și de comunicare, învățarea studenților cu nevoi speciale și predarea în sălile de cultură multiculturale.
Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Pentru a ajuta la soluționarea acestui aspect, Monitorul recomandă asigurarea unui număr adecvat de profesori din sistem, la toate disciplinele și din zonele rurale și urbane. În același timp, subliniază faptul că sunt necesare eforturi politice mai mari pentru a atrage cei mai buni candidați la predare, asigurând în același timp că sunt instruiți și motivați în mod corespunzător să rămână în profesie.
În ceea ce privește investițiile în educație, cele mai recente date ale monitorului arată că cheltuielile publice pentru educație din UE au rămas în mare măsură stabile la nivelul UE, în timp ce statele membre încă investesc mai puțin în educație decât au făcut-o înainte de criza economică din 2007-2008.
Sursa: Comisia Europeana
– Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!