Educație și formare în UE: sprijinirea profesorilor este esențială pentru construirea Spațiului european pentru educație

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Educație și formare în UE: sprijinirea profesorilor este esențială pentru construirea Spațiului european pentru educație

Coincidând cu cel de- al doilea Summit european pentru educație , Comisia Europeană a publicat astăzi Monitorul pentru educație și formare din 2019, în care analizează cum evoluează educația și formarea în UE și în statele sale membre. Monitorul din 2019 arată progrese suplimentare către obiectivele importante de educare și formare ale UE, dar subliniază, de asemenea, necesitatea de a sprijini mai bine profesorii și de a face profesiunea didactică mai atractivă.

Citește și:

Parlamentul spune nu brevetării plantelor obținute prin metode naturale

Comisia sprijină statele membre să-și îmbunătățească sistemele de învățământ prin cooperarea politică, evaluarea comparativă și programele de finanțare precum Erasmus + . Monitorul, publicația principală anuală a UE privind educația, este o parte integrantă a acestei lucrări. Prin prezentarea unei multitudini de politici și încurajarea dialogului, ajută statele membre să-și facă referințele și să-și îmbunătățească sistemele de învățământ.

Ediția din acest an a Monitorului, a opta, se concentrează pe profesori. Acesta include și analizează rezultatele unui sondaj amplu asupra profesorilor condus de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Acest ultim ultim sondaj internațional pentru profesori și învățare a evidențiat nevoia profesorilor de instruire pentru a aborda mai bine probleme presante, cum ar fi utilizarea tehnologiilor informaționale și de comunicare, învățarea studenților cu nevoi speciale și predarea în sălile de cultură multiculturale.

Citește și:

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

Pentru a ajuta la soluționarea acestui aspect, Monitorul recomandă asigurarea unui număr adecvat de profesori din sistem, la toate disciplinele și din zonele rurale și urbane. În același timp, subliniază faptul că sunt necesare eforturi politice mai mari pentru a atrage cei mai buni candidați la predare, asigurând în același timp că sunt instruiți și motivați în mod corespunzător să rămână în profesie.

În ceea ce privește investițiile în educație, cele mai recente date ale monitorului arată că cheltuielile publice pentru educație din UE au rămas în mare măsură stabile la nivelul UE, în timp ce statele membre încă investesc mai puțin în educație decât au făcut-o înainte de criza economică din 2007-2008.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu