Vopsea de oua (Click aici pentru a accesa secțiunea Teste Comparative) – știi ce contine? 14% din produsele analizate au in continut 10 E-uri.

Vrei să știi mai multe? Ajută-ne să te ajutăm – Fii membru! (Click aici pentru a fi si tu consumator european)

Am analizat 35 de produse tip vopsea de oua, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii InfoCons din supermarket-uri, de la 3 producatori/ furnizori /distribuitori: Dr. Oetker RO S.R.L., Take Inteligent S.R.L., Hometex S.R.L.

94.28 % dintre produsele ce au facut obiectul studiului au mentionat pe eticheta capacitatea de vopsire, acestea variaza in functie de gramajul plicului si tipul de vopsea folosita astfel:

 • cu 7 grame de vopsea granulate galben sau albastru se pot vopsi 10 oua si tot cu acceasi cantitate de vopsea dar de culoare rosie sau verde se pot vopsi 12 oua;
 • cu 5 gr. de vopsea lichida se pot vopsi 10 oua sau cu 10 grame de vopsea lichida se pot vopsi 30 oua.

Fii informat! Descarcă GRATUIT aplicația InfoCons – Scaneaza Codul de Bare și află ce conțin produsele tip gumă de mestecat și ce însemnă E-uril conținute de acestea.

banner-appstorebanner-google-play*

*(Click pe pictograma pentru a descărca GRATUIT aplicația mobilă în funcție de sistemul de operare al telefonului mobil deținut)

Numarul de E-uri (aditivi alimentari) continute in produsele ce au facut obiectul studiului variaza intre 1 si 10 E-uri, astfel:

 • 3 % din produsele analizate au in continut 1 E – vopsea praf;
 • 20 % din produse analizate au in continut 2 E – vopsea praf/ganulata;
 • 9 % din produse analizate au in continut 3 E – vopsea granulate si vopsea lichida;
 • 11 % din produsele analizate au in continut 4 E -vopsea lichida;
 • 14 % din produsele analizate au in continut 5 E -vopsea lichida;
 • 9 % din produsele analizate au in continut 6 E -vopsea lichida;
 • 3 % din produsele analizate au in continut 7 E -vopsea lichida;
 • 11 % din produsele analizate au in continut 8 E -vopsea lichida;
 • 6 % din produsele analizate au in continut 9 E -vopsea lichida;
 • 14 % din produsele analizate au in continut 10 E – vopsea lichida.

Produsele ce fac prezentul studiu le-am gasit sub diferite tipuri, si anume: vopsea granulata, vopsea lichida, vopsea praf si cu diferite culori.

Toate produsele studiate au mentionat pe eticheta informatiile privind gramajul atat / produs cat si / pachet, aceasta variaza de la 5 grame / produs pana la 12 grame / produs pentru cele ambalate individual si de la 15 grame (3 buc * 5 g) pana la 28 grame (4 buc * 7 g) pentru cele ambalate la set.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Studiul a fost realizat in perioada 25 Martie – 4 Aprilie 2016, pe baza informatiilor ce se regasesc pe etichetele produselor tip vopsea de oua, existente pe piata romaneasca. Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesati tabelul aici.

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal