Mâncarea este foarte importantă. Pe lângă faptul că ne hrănește organismul și ne menține vii, aceasta unește oamenii, face evenimentele mai plăcute, o prăjitură poate aduce zâmbetul pe buze cuiva… dar ce facem cu cei care nu au acces la atâtea sortimente de mâncare, pe care noi, din păcate, le risipim cu atâta nonșalanță? Avem acces la atâtea ingrediente, fructe, legume, cărnuri, condimente și dulciuri, încât uneori nu știm ce să alegem, alteori ne dorim să avem de toate. Acest lucru are un impact negativ asupra noastră, și nu numai. Ci și a mediului încojurător!
Când e vorba de evenimente, o zi de naștere, o zi onomastică, un botez sau o căsătorie, cu toții vrem să punem ce este mai bun pe masă, și cât mai mult, că nu cumva să rămânem fără mâncare. Pentru că ne place să oferim, să fim apreciați sau să facem impresie bună. Din păcate, foarte multe din aceste alimente se risipesc, invitații preferând doar aperitivele, alții venind doar pentru distracție.
Am fost adesea martori la un eveniment unde a fost mâncare din belșug și aceasta ori a fost luată la pachet de puțini invitați ori aruncată.
Având grijă ce și cât comandăm de mâncare când ieșim în oraș, ce cumpărăm de la supermarket, planificând înainte ce vrem să mâncăm/gătim, economisim timp, bani și mâncare!
Țineți minte, mâncăm ca să trăim, nu trăim ca să mâncăm, și trebuie întotdeauna să acordăm respect mâncării!