InfoCons, în parteneriat cu studenții Facultății de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, a realizat in luna martie 2015 un studiu privind costul si serviciile oferite in cadrul abonamentelor de telefonie mobila ce se regasesc pe piata din Romania, avand ca si criteriu cel mai mic pret.

Studiul a fost realizat prin analizarea informatiilor ce se regasesc pe site-urile companiilor de telefonie mobila.

Operatorii de telefonie mobila care au fost analizati in cadrul studiului sunt urmatorii: VODAFONE ROMANIA S.A. , S.C. Orange Romania S.A , Telekom Romania Mobile Communications S.A , S.C. RCS & RDS S.A.

Din analiza celor 4 abonamente studiate, au reiesit urmatoarele concluzii:

  • 75% dintre abonamentele studiate au pretul cuprins intre 7 si 10 Euro/luna, pe cand doar 25% dintre abonamente au pretul mai mic de 4 Euro/luna ;
  • 100% dintre abonamentele studiate contin minute si SMS-uri nelimitate in reteaua operatorului de la care provin;
  • 75% dintre abonamentele studiate ofera facilitatea de a folosi minutele nationale catre alte retele si catre international, in Uniunea Europeana;
  • 100% dintre abonamente ofera diferite bonusuri la achizitionarea abonamentului precum: preturi preferentiale la diferite telefoane, minute nationale, posibilitatea de achizitionare a diferite telefoane in rate, spatiu de stocare pe aplicatiile operatorilor.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de InfoCons – Organizație Națională pentru Protecția Consumatorilor in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research&Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal