Bucuresti, 18 martie 2015 – In perioada ianuarie-februarie 2015, InfoCons – InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situatia serviciilor juridice achizitionate in perioada 01.06.2012-01.01.2015 de catre Primariile Resedinta de Judet din Romania.

67,5 % din primariile in atentia carora au fost trimise intrebarile, au raspuns la acest studiu.

Din datele care au rezultat in urma studiului, a reiesit faptul ca 18,51% dintre primariile care au raspuns la acest studiu nu au cheltuit bani pe astfel de servicii juridice.

Modalitatile de achizitie a acestui tip de servicii au fost cererea de oferta si achizitia directa, iar metoda licitatiei publice nu a fost utilizata de niciuna dintre primariile mentionate.

Singura primarie care nu stie exact cat a cheltuit cu serviciile juridice in perioada mentionata este Primaria Ramnicu Valcea care precizeaza suma de 15,500 lei pe langa un bonus de 2000 euro/dosar si 2% onorariu de succes.

Primaria Galati a cheltuit cei mai multi bani pe serviciile juridice si anume 4,698,620.84 lei, spre deosebire de Primaria Sibiu care a cheltuit cei mai putini bani, mai exact 2,000 lei.

Servicii Juridice_Primarii de Resedinta

Despre: InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

            Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal