InfoCons: 96% din produsele de tip pate vegetal contin minim 2 E-uri!

Pate-ul este un preparat culinar de consistenta cremoasa obtinut industrial, din diverse ingrediente. Pe piata exista variante de pate de post, pate-uri vegetale care, din pacate reproduc compozitia celor din ficat-carne, continand: apa, ulei vegetal hidrogenat (margarina) sau nehidrogenat, proteina din soia, sare iodata, extract de condimente, mustar, arome, stabilizatori (polifosfaţi E-452), emulgatori (săruri ale acizilor graşi E-470, s.a.), agenti de ingrosare (guma guar E-412, caragenan E-407), amidon din grau si porumb, sirop de glucoza, zaharuri, potentiator de aroma (glutamat monosodic E-621), legume deshidratate, antioxidant (acid ascorbic E-300), acidifiant (acid citric E-330), coloranti (caramel E-150, roşu carmin E-120), extract de paprika.

Mai mult, trebuie sa stii ca acest tip de produs contine alergeni de tipul: gluten, telină, mustar si soia.

InfoCons a realizat acest Studiu Comparativ pe etichete pentru a informa consumatorul asupra produselor pe care acesta le consuma, mai ales in perioada de post.

Astfel din cele 32 de produse de tip pate vegetal, 96 % au minim 2 E-uri in componenta. Mai mult, 4 % din produse contin maximul de 12 E-uri! De asemenea, exista si 2 produse care nu contin niciun E!

Acest studiu a fost realizat in parteneriat cu Facultatea de Alimentatie si Turism, Catedra de Inginerie si Management in Turism din cadrul Universitatii Transilvania Brasov, in perioada 16.11.2011 – 09.12.2011.

Pentru mai multe informatii despre acest Studiu Comparativ pe etichete privind numarul de E-uri continute de produsele de tip pate vegetal, descarca studiul complet de aici

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal