InfoCons a realizat analize în cadrul unui laborator acreditat pentru determinarea cantităților de nitrit din produsele de tip cabanos. Produsele au fost analizate pentru a determina cantitatea de nitriți de sodiu, exprimată în mg/kg.
În cadrul studiului au fost analizate 8 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: SC Aldis SRL, SC Auchan Romania SA, SC Angst Ro SRL, SC Goodies Meat Production SRL, Carrefour Romania SA, SC Cia Aboliv SRL, Cristim 2 Prodcom SRL.
În urma analizelor, rezultatele au fost următoarele:
Din punct de vedere al nitriților de sodiu
109.1 mg/kg a fost cea mai mare cantitate de nitriți descoperită în produsele analizate.
Cea mai scăzută cantitate de nitriți din produsele analizate s-a situat sub limita de detecție de 0.83 mg/kg.
29.67 de mg/kg este media nitriților de sodiu regăsiți în produsele studiate.
-Comisia prezintă orientări privind protecția investițiilor transfrontaliere din UE
Rezultate analize laborator acreditat -Nitrit (nitrit de sodiu) mg/kg |
|
Aldis Cabanos Extra 450g |
109.1 |
Angst Cabanos Vid 280g |
30.1 |
Selgros Cabanos 450g |
28.5 |
Carrefour Carnati cabanos 450g |
24.08 |
Pikok Cabanosi 350g |
6 |
Auchan Cabanos 250g |
5.05 |
Casa Gustului Carnati cabanos 400g |
4.9 |
Cris-Tim Carnati cabanos 300g |
sub limita de detectie de 0.83 |
Din punct de vedere al sodiului
2.82g a fost cea mai mare cantitate de sodiu regăsită în produsele analizate.
2.25g a fost cea mai scăzută cantitate de sodiu regăsită în produsele analizate.
2.55g a fost media cantității de sodiu regăsită în produsele analizate.
– Ce trebuie să găsim într-un hotel de 3 stele
Sodiu |
|
Cris-Tim Carnati cabanos 300g |
2.82 |
Aldis Cabanos Extra 450g |
2.6 |
Angst Cabanos Vid 280g |
2.6 |
Selgros Cabanos 450g |
2.6 |
Auchan Cabanos 250g |
2.6 |
Carrefour Carnati cabanos 450g |
2.5 |
Casa Gustului Carnati cabanos 400g |
2.5 |
Pikok Cabanosi 350g |
2.25 |
Știați că:
– Unul din cele mai comune mituri din alimentație susține faptul că o persoană are nevoie de mai multă sare în zilele foarte călduroase. Cu toate acestea, nivelul de sare pierdut prin transpirație este scăzut, astfel încât o creștere a sodiului în dieta zilnică nu este necesară.
– Consumul excesiv de sare poate crește riscul producerii unui accident vascular cerebral. În România, peste 500.000 de persoane au suferit un accident vascular cerebral în perioada 2010 – 2016.
Puteți regăsi tabelul complet al studiului aici.
– Despre protecția consumatorilor în domeniul software
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!