Proiectul se derulează cu finanțare de la Uniunea Europeană prin programul IST ( Instrumentul de Sprijin Tehnic ) și în cooperare cu Direcția Generală pentru Sprijinirea Reformei Structurale ( DG REFORM ) din cadrul Comisiei Europene .
Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!
Comisia Europeană și-a asumat prin Pactul Verde European o serie de ținte ambițioase , printre care reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în 2050 . Legislația europeană în domeniul finanțelor sustenabile joacă un rol esențial prin direcționarea fluxurilor financiare care reduc expunerea la riscul climatic .
Autoritatea de Supraveghere Financiară urmărește aplicarea acestei legislații la nivelul pieței financiare non-bancare din România .
Citeste si : Reducerea amprentei de carbon – sfaturi și sugestii
Acest proiect vizează cerințele de transparență și raportare privind finanțarea sustenabilă aplicabile organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare ( OPCVM ) și administratorilor de OPCVM , fondurilor de investiții alternative și administratorii acestora , societăților de investiții , societăților de asigurare și de reasigurare , intermediarilor de asigurări , fondurilor de pensii private și administratorilor acestora din România .
Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea instrumentelor și a practicilor naționale de supraveghere în domeniu și conține , totodată, o componentă importantă de cooperare cu entitățile supravegheate referitoare la înțelegerea de către părțile interesate a provocărilor , a responsabilităților și a noilor oportunități aduse de cadrul financiar sustenabil al UE .