Ingrediente bruschete cu roșii și mozzarella
2 porții
4 felii de pâine congelată (sau învechită, dar bună de consum)
200 g roșii congelate (sau proaspete, dar foarte moi)
1 morcov ras congelat
1/4 țelină rasă congelată
sare, piper
condimente (mărar, pătrunjel, sare, piper, chili)
100 g mozzarella (sau resturi de brânză congelate în prealabil sau brânză topită)
1 linguriță ulei de măsline
Mod de preparare bruschete cu roșii și mozzarella:
Roșiile se decojesc și se taie sub formă de cuburi. Morcovul și țelina rase (decongelate în prealabil) se călesc in foarte puțin ulei împreună cu roșiile. Se adaugă condimentele. Se fierb la foc mic până se evaporă lichidul. Se așază amestecul de legume pe feliile de pâine și se acoperă cu felii subțiri de mozzarella congelată. Se pregătește separat un amestec de condimente pentru ornat bruschetele, după ce au fost coapte în prealabil. Feliile de pâine asezonate cu legume și mozzarella se așează într-o tavă tapetată și se coc aproximativ 15 minute la temperatura de 180°C.
Poftă bună!