Republica Cehă / Czech Republic / Česká republika

Capitala: Praga / Prague / Praha

Cehia este o republică parlamentară, situată în Europa Centrală. Populată de 10.5 milioane de locuitori vorbitori de cehă, Cehia se întinde pe o suprafață de 78.866 km², în zona fusului orar UTC+1. Capitala este la Praga, iar moneda oficială este coroana cehă. Cehia este recunoscută pentru berea produsă aici, însă cultura pe care o oferă este una vastă, iar economia Cehiei este una dintre cele mai dezvoltate din Europa Centrală și de Est.

SOS Infocons este prima aplicatie care poate fi utilizata in Romania si oriunde in lume, pentru a intra in contact imediat cu autoritatile din tara unde se efectueaza calatoria sau cu prietenii in eventualitatea producerii unor evenimente grave.

Descarca aplicatia pe dispozitivul tau Android , iOS sau Huawei GRATUIT

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare pentru telefoanele cu Android, iOS cât și pentru cele cu Huawei.

Poți cumpăra produsele dorite din magazinele clasice sau magazinele online, dar trebuie să fii atent la ofertele prezentate și, mai ales, trebuie să-ți cunoști drepturile! Examinează cu atenție ofertele comerciantilor, analizează `chilipirurile` oferite pe site-uri.

Accesează Informații Utile pentru Călătorii în și din Uniunea Europeană, precum și informații despre fiecare țară în parte, precum Condiții de intrare și regim de ședere, Condiții pentru eliberarea permiselor de muncă, Sigurantă și criminalitate, Amenințări teroriste, etc.

E-mail: Republica-Ceha@infocons.ro

Sesizari:

Republica-Ceha@protectia-consumatorilor.ro

republicaceha@consumer-protections.org

republicaceha@protectiaconsumatorului.ro

republicaceha@consumers-protection.ro

Whatsapp: +40 732 008 969

Telefon: +40 21 9615

www.infocons.ro

www.protectia-consumatorilor.ro

www.protectiaconsumatorului.ro

www.consumersprotection.org

www.consumers-protection.org

www.consumers-protection.ro

Protecția consumatorului – Cehia

Czech Trade Inspection Authority (CTIA) / Česká obchodní inspekce / Autoritatea de Inspecție a Schimburilor din Cehia

Este o instituție administrativă a guvernului aflată sub jurisdicția Minsiterului Industriei și Schimbului din Cehia. CTIA monitorizează și inspectează buna desfășurare a schimburilor pe piața din Cehia.

Adresa: strada Štěpánská 567/15, cod 120 00 Praha 2

Website: https://www.coi.cz/en/

Nr. telefon: +420 296 366 360

Fax: +420 296 366 236

Financial Arbitrator / Finanční arbitr / Arbitrul Financiar

Arbitrul Financiar vă poate ajuta în rezolvarea problemelor cu instituțiile financiare, în care nu aveți nevoie de un reprezentant (cele care se pot rezolva pe cale amiabilă). Ajutorul aribtrului financiar este gratuit.

Adresa: Legerova 1581/69, 110 00 Praha 1

Website: https://www.finarbitr.cz/en/

Nr. telefon: +420 257 042 070

Czech Consumer Association / Sdružení českých spotřebitelů / Asociația Consumatorilor Cehi

Czech Consumer Association este un ONG stabilit în 1990. Prioritățile sale sunt dezvoltarea activităților care se focusează pe o abordare mai precaută în domeniile de protecție a consumatorului. Comunicarea și distribuirea informațiilor către consumator sunt o prioritate a asociației.

Adresa: strada Altanem 99, cod 100 00 Praha 10

Website: https://www.konzument.cz/

Nr. telefon: 00420495215266

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal