Portugalia / Portugal

Capitala: Lisabona / Lisbon / Lisboa

Portugalia este o republică semi-prezidențială, cu capitala la Lisabona. Țara se întinde pe o suprafață de 92.212 km², și este situată în zona fusului orar UTC+0. Cei 10,5 milioane de locuitori vorbesc limba portugheză, iar moneda oficială folosită în Portugalia este euro. Portugalia a creat primul imperiu global (imperiul colonial portughez), care a fost și ultimul imperiu colonial destrămat. Exploratorii portughezi au răspândit limba până în America de Sud și au făcut ca Portugalia să fie una dintre cele mai mari puteri economice, coloniale și militare ale istoriei moderne.

SOS Infocons este prima aplicatie care poate fi utilizata in Romania si oriunde in lume, pentru a intra in contact imediat cu autoritatile din tara unde se efectueaza calatoria sau cu prietenii in eventualitatea producerii unor evenimente grave.

Descarca aplicatia pe dispozitivul tau Android , iOS sau Huawei GRATUIT

Aplicația InfoCons Scanează Codul de Bare pentru telefoanele cu Android, iOS cât și pentru cele cu Huawei.

Poți cumpăra produsele dorite din magazinele clasice sau magazinele online, dar trebuie să fii atent la ofertele prezentate și, mai ales, trebuie să-ți cunoști drepturile! Examinează cu atenție ofertele comerciantilor, analizează `chilipirurile` oferite pe site-uri.

Accesează Informații Utile pentru Călătorii în și din Uniunea Europeană, precum și informații despre fiecare țară în parte, precum Condiții de intrare și regim de ședere, Condiții pentru eliberarea permiselor de muncă, Sigurantă și criminalitate, Amenințări teroriste, etc.

E-mail: Portugalia@infocons.ro

Sesizari:

Portugalia@protectia-consumatorilor.ro

portugalia@consumer-protections.org

portugalia@protectiaconsumatorului.ro

portugalia@consumers-protection.ro

Whatsapp: +40 732 008 969

Telefon: +40 21 9615

www.infocons.ro

www.protectia-consumatorilor.ro

www.protectiaconsumatorului.ro

www.consumersprotection.org

www.consumers-protection.org

www.consumers-protection.ro

Protecția consumatorului – Portugalia

Direção-Geral do Consumidor / Direcția Generală a Consumatorilor / General Directorate of the Consumer

Direção-Geral do Consumidor are rolul de a ajuta în dezvoltarea, definirea și implementarea politicilor pentru protecția consumatorului din Portugalia, pentru a ajuta consumatorii din țară.

Adresa: Praça Duque de Saldanha, n.º 31 – 3º 1069-013 Lisboa

Website: https://www.consumidor.gov.pt/

Nr. telefon: 00351213564600; 00351213847483

Food and Economic Security Authority / Autoridade de Segurança Alimentar e Económica / Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor și Economie

Autoridade de Segurança Alimentar e Económica are misiunea de a supraveghea legislația ce face referire la siguranța alimentară și riscurile din domeniul alimentației. De asemenea, Autoritatea supraveghează activitățile economice din sectoarele de alimentație și nu numai.

Adresa: Rua Rodrigo da Fonseca, nº 73, 1269-247 Lisboa

Website: https://www.asae.gov.pt/

Nr. telefon: 00351217983600

Fax: 00351217983654

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal