Participi la concertele Coldplay din București vara aceasta ? InfoCons te informează !

Pentru a veni în ajutorul cetățenilor care plănuiesc să participe vara aceasta la concerte și festivaluri ( Untold , Neversea , Summerwell , Electric Castle etc ) , InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor , pune la dispoziție cetățenilor, în calitatea lor de consumatori, informații referitoare la numere de urgență , alerte la produse neconforme, precum și multe alte informații utile, disponibile în Aplicația Europeană InfoCons .

În perioada 12 – 13 iunie 2024 , la București au loc 2 concerte organizate de formația britanică Coldplay . Cu acest prilej , InfoCons pune la dispoziția tuturor participanților diferite informații utile în cazul în care întâmpină vreo problemă în contextul participării la concerte.

Rămâneți în siguranță la concertele de vara anului 2024 cu Aplicația Europeană InfoCons !

 

În cazul în care întâmpinați vreo problemă în contextul participării la concertele și festivalurile din această vară , precum concertele Coldplay organizate în perioada 12 – 13 iunie , InfoCons pune tututor consumatorilor la dispoziție Aplicația Europeană InfoCons și secțiunea SOS din cadrul acesteia.

Printr-o simplă accesare a Aplicației Europene InfoCons, consumatorii, indiferent de limba pe care o vorbesc, au puse la dipoziție toate numere de urgență de pe teritoriul României . Secțiunea SOS a Aplicației Europene InfoCons poate fi utilizată inclusiv offline, numerele de urgență putând fi astfel apelate direct din aplicație fără conexiune la internet.

Prin intermediul secțiunii SOS a Aplicației Europene InfoCons, pot fi apelate autorități naționale și locale cu atribuții în domeniu în cazul în care observă încălcarea drepturilor participanților la concerte sau orice alte nereguli (protecția consumatorilor , poliție , pompieri , ambulanță etc) .

 

Citește și : Toate numerele de urgență la nivel global

 

Ce trebuie știut înainte să călătorești spre București pentru un concert ? Aplicația Europeană InfoCons te informează

 

Pentru consumatorii care participă la concertele din București și locuiesc în altă zonă, InfoCons pune la dispoziție butonul Verifică firma de turism” din cadrul Aplicației Europene InfoCons . Acest buton permite utilizatorului să caute dupa denumirea comerciala o agenție de turism, unitate de cazare și unitate alimentație publică. Utilizatorul va primi informații cu privire la statusul autorizării, date de contact, clasificare, etc. Aceasta secțiune este valabilă doar pentru România și doar dacă aplicația este setată în limba română . Așadar, înainte de a alege cazarea, verifică secțiunea Verifică firma de turism” din cadrul Aplicației Europene InfoCons .

De asemenea, dacă participanții la concert vin din afara României, aceștia pot afla și care sunt timpii de așteptare la punctele de trecere rutieră a frontierei în timp real, alături de harta și lista cu punctele de intrare și ieșire din țară, tot prin intermediul Aplicației Europene InfoCons .

Numere de urgență și utile din România cu Aplicația Europeană InfoCons

 

  • Urgențe România – 112
  • Ambulanță România – 112
  • Pompierii România – 112
  • Poliția România – 112
  • Protecția Copilului România – 119
  • InfoCons România – 0219615
  • Autoritatea de Supraveghere Financiara România – 0800825627
  • Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor România – 080026787
  • Protecția consumatorului România – 0219551
  • Poliția de Frontieră România – 0219590
  • Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere România – 0800809360
  • Registrul Auto Român România – 0219672
  • Direcția Generala Anticorupție România – 08008068 06
  • Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei România – 0219782
  • Ministerul Finanțelor Publice România – 0800800085
  • Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații România – 0800855855
  • Autoritatea Națională Antidrog România – 0800 870 070
  • Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane România – 0800 800 678
  • Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale România – 021 9930
  • Numar destinat victimelor violenței domestice – 0800 500 333

 

Citește și : Scurt dicționar de termeni de proprietate intelectuală și noțiuni conexe acestui domeniu

 

Numere de urgență și utile din Sectorul 1 – Municipiul București cu Aplicația Europeană InfoCons

 

Descarcă plăcuța cu numere de urgență și utile din Sectorul 1 AICI .

 

Numere de urgență și utile din Sectorul 2 – Municipiul București cu Aplicația Europeană InfoCons

 

Descarcă plăcuța cu numere de urgență și utile din Sectorul 2 AICI .

 

Numere de urgență și utile din Sectorul 3 – Municipiul București cu Aplicația Europeană InfoCons

 

Descarcă plăcuța cu numere de urgență și utile din Sectorul 3 AICI .

 

Numere de urgență și utile din Sectorul 4 – Municipiul București cu Aplicația Europeană InfoCons

 

Descarcă plăcuța cu numere de urgență și utile din Sectorul 4 AICI .

 

Numere de urgență și utile din Sectorul 5 – Municipiul București cu Aplicația Europeană InfoCons

 

Descarcă plăcuța cu numere de urgență și utile din Sectorul 5 AICI .

 

Numere de urgență și utile din Sectorul 6 – Municipiul București cu Aplicația Europeană InfoCons

Descarcă plăcuța cu numere de urgență și utile din Sectorul 6 AICI .

 

Citește și : Ghidul Protecției Consumatorilor – InfoCons pentru participanții la Campionatul European de Fotbal 2024 ( UEFA Euro 2024 )

 

Aveți grijă la produsele contrafăcute cu Aplicația Europeană InfoCons  !

 

În contextul participării la diferite concerte , este importantă vigilența în ceea ce privește produsele contrafăcute, biletele, articolele cu logo-ul sau fața artistului și accesoriile, ce por pune în pericol atât experiența participanților, cât și sănătatea și siguranța acestora. Produsele contrafăcute sau piratate sunt frecvent întâlnite în timpul unor evenimente mari, iar achiziționarea acestora poate reprezenta un pericol pentru consumatori.

Biletele contrafăcute, spre exemplu, nu doar că pot duce la refuzul accesului la eveniment, dar și la pierderi financiare semnificative pentru consumatori. În plus, articolele vestimentare legate de artist contrafăcute, precum tricourile și accesoriile, pot fi fabricate din materiale de calitate inferioară care pot cauza reacții alergice sau alte probleme de sănătate.

Pentru a afla dacă un produs este contrafăcut, InfoCons pune la dispoziția tututor consumatorilor Aplicația Europeană Gratuită InfoCons ! În secțiunea de Alerte a Aplicației, consumatorii pot afla ce produse au fost identificate de sistemul european de alerte ca fiind contrafăcute. Utilizatorii pot căuta de asemenea produse suspecte în aplicație, introducând cuvinte cheie în butonul de căutare al secțiunii de Alerte.

Prin intermediul Aplicației Europene InfoCons , consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele nealimentare , actualizate zilnic și însoțite de detalii precum:

  • denumire produs ;
  • țara vizată ;
  • gradul de risc ;
  • orginea produsului ;
  • data la care intră alerta în vigoare ;
  • imaginea cu produsul ce face obiectul alertei ;

 

Aplicația Europeană InfoCons la concertele din vara anului 2024

 

Aplicația Europeană InfoCons este un instrument util și gratuit, putând fi folosită în 33 de limbi, care poate fi descărcată din magazinele : App Store, Google Play și App Gallery. Aplicația Europeană InfoCons pune la dispoziția utilizatorilor informații vitale, precum:

  • Acces rapid la numerele de urgență din România, precum și cele internaționale, prin funcția S.O.S. în cazul în care utilizatorii întâmpină o problemă în timpul evenimentului. Această secțiune este disponibilă și offline, numerele de telefon putând fi apelate direct din aplicație;
  • Acces rapid la numerele de urgență din toată lumea;
  • Personalizarea aplicației pentru cei care au anumite probleme de sanatate și un regim alimentar special, prin setarea cantității de sare, zahăr, alergeni, numeric și tipuri de aditivi;
  • Alerte de urgență la nivelul Uniunii Europene pentru securitatea și sănătatea persoanelor;
  • Scanarea codului de bare al etichetelor produselor agroalimetare și oferirea instantă în oricare dintre cele 33 limbi din aplicație a informațiilor despre acel produs : ingrediente, numeric și tipuri de aditivi, cantitatea de zahăr și sare, prezența alergenilor;
  • Prezența unei alerte în funcție de preferințele setate cu privire la produsele agroalimentare;
  • Timpii de așteptare în punctele de trecere rutieră a frontierei din România;
  • Verificarea agențiilor de turism, a unităților de cazare (hoteluri, pensiuni, hostel, etc.) și a unității de alimentație publică licențiate și autorizate din România.

 

 

InfoConsOrganizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Te-ar putea interesa și