O reinventare a celor mai comune resturi alimentare !
- Păstrați resturile de legume pentru a face un stoc de legume.
- Poți folosi o caserolă sau o pungă pentru a strânge resturile, pe care le puteți apoi păstra în congelator și folosi când aveți o cantitate suficientă.
- Aburite, coapte sau preparate la grătar, resturile de legume pot fi folosite pentru a prepara o supă cremoasă. Le puteți încălzi și folosi împreună cu alte legume sau cu un stoc de pui, și puteți adăuga lapte de cocos sau smântână. Faceți astfel o supă cremă pe care o condimentați după gust.
- Cartofii fierți sau orezul, carnea, topping-urile de sandvișuri care își pierd din prospețime și legumele care au un aspect ofilit pot fi folosite într-o omletă.
- De multe ori, există mici resturi de ovăz. Acestea pot fi folosite în prepararea clătitelor, a brioșelor, prăjiturilor sau chiar în smoothieuri.
- Mai tot timpul veți găsi câteva felii de pâine care așteaptă să fie cuprinse de mucegai. Le puteți transforma în crutoane crocante pentru o salată, le puteți folosi ca ingredient pentru chiftele sau puteți face pâine prăjită, pe care copiii o vor adora.
- Tulpinile de ciuperci sunt perfecte pentru stocul de legume, oferind o aromă unică. De asemenea, le puteți folosi și în omleta de dimineață.
- Chiar și italienii folosesc resturile de paste, așa că de ce nu ar trebui să o facem și noi? Folosiți-le într-o salată rece de paste, pentru supă cu tăiței sau pentru tăiței prăjiți și condimentați.
- Există tot timpul puțin orez pe care îl puteți folosi pentru alte mese, cum ar fi orezul prăjit cu legume sau un delicios orez cu lapte ca desert.
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!