Risipa alimentara per cap de locuitor este de 95-115 kg pe an la nivelul Europei si al Americii de Nord, in timp ce consumatorii din Asia de Sud si Sud-Est cat si cei din Africa Subsahariana risipesc doar 6-11 kg per cap de locuitor in fiecare an.

Producția totală de alimente este de aproximativ 900 kg / cap de locuitor/an in tarile dezvoltate fata de 460 kg/ cap de locuitor/an in tarile mai putin dezvoltate.

In tarile care sunt in curs de dezvoltare 40% din pierderi apara la nivelul de prelucrare si post-recoltare in timp ce in tarile industrializate mai mult de 40% din pierderi apar la nivel de consumator si retail.

Sursa :FAO

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal