Știm câți aditivi alimentari , câtă sare sau cât zahăr consumăm pentru un meniu de prânz compus din felul I , fel principal și desert ?
InfoCons a realizat un studiu cu privire la ingredientele și valorile nutriționale ale produselor alimentare dintr-o masă obișnuită ce se comercializează în restaurante sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online .
O simplă masă de prânz poate conține până la 44 E-uri , 64.07 grame de zahăr și 8.27 grame de sare .
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor au rezultat :
Aditivii alimentari , E-urile pe categorii de produse precum felul I , fel principal și desert – InfoCons Protecția Consumatorilor te informează :
- Ciorbă de pui a la grec – numericul de aditivi , E-uri variază între 0 și 12 ;
- Pâine – numericul de aditivi variază , E-uri între 0 și 8 ;
- Paste bolognese – numericul de aditivi , E-uri variază între 0 și 10 ;
- Clătite cu dulceață – numericul de aditivi variază , E-uri între 1 și 14 ;
Cantitatea de zaharuri din Felul I , Felul 2 și desert – InfoCons Protecția consumatorilor te informează
Cantitatea de zaharuri pe categorii de produs raportate la 100 grame de produs :
- Ciorbă de pui a la grec – cantitatea de zaharuri variază între 0.33 g și 3.19 g ;
- Pâine – cantitatea de zaharuri variază între 0.18 g și 9 g ;
- Paste bolognese – cantitatea de zaharuri variază între 1.5 g și 3.18 g ;
- Clătite cu dulceață – cantitatea de zaharuri variază între 4.64 g și 48.7 g ;
Cantitatea de sare din ciorbă , paste și clătite – InfoCons Protecția consumatorilor te informează
Cantitatea de sare pe categorii de produs raportate la 100 grame de produs :
- Ciorbă de pui a la grec – cantitatea de sare variază între 0.02 g și 1.23 g ;
- Pâine – cantitatea de sare variază între 0.003 g și 2 g ;
- Paste bolognese – cantitatea de sare variază între 0.11 g și 2.81 g ;
- Clătite cu dulceață – cantitatea de sare variază între 0 g și 2.23 g ;
Studiul a fost efectuat în Parteneriat cu Declaratie-Nutritionala.ro .
Pentru a idenitifica și a explicita descrierea aditivilor alimentari poate fi utilizată secțiunea de dicționar de terminologie din cadrul Aplicației InfoCons .
Aplicația Gratuită InfoCons , dezvoltată transparent și independent , unică la nivel internațional , ajută restaurantele printr-o simplă scanare a etichetelor produselor agroalimentare componente ale rețetelor , având o bază de date cu peste 3.5 milioane de produse .
Totodată, Aplicația InfoCons afișează alertele pentru produsele alimentare, pentru facilitarea monitorizării acestora în vederea asigurării că produsele folosite nu afectează sănătatea consumatorilor .
Rămâi în siguranță cu InfoCons Protecția Consumatorilor .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , având Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro , Protecția Consumatorului , Protecția Consumatorilor , Proprietate Intelectuală , Consumers Protection , Consumer Protection , Fii Un Exemplu , Dezvoltare Durabilă , Smart Deal , Green Deal , Alertă , Alerte , Sare , Zahar , Aditivi , E-uri , Telefonul Consumatorului , Telefonul Consumatorilor