Instrumentul care îți ușurează crearea meniului zilnic și a listei de cumpărături ! Fii informat !

Aplicatia InfoCons meniu InfoCons Protectia Consumatorilor

În momentul în care merg la supermarket , mulți dintre consumatori au tendința de a cumpăra excesiv , neavând nevoie de toate produsele pe care le pun în coșul de cumpărături . Pentru a evita risipa alimentară , dar și pentru o mai bună organizare a  meniurilor zilnice și săptămânale , Aplicația InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu opțiunea de a crea , direct în aplicație , lista de cumpărături , retețe precum și mesele zilnice .

Citește și : Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri ! Verifică ce conțin produsele cu Aplicația Gratuită InfoCons !

Aplicația Gratuită InfoCons este un instrument unic la nivel internațional , dezvoltat independent și transparent , menit a veni în sprijinul consumatorilor cu informații utile ! Astfel ,  la cumpărături sau chiar și acasă , consumatorii scanează cu Aplicația InfoCons ,  codul de bare de pe  produsele agroalimentare pe care doresc să le cumpere sau pe care le au deja în frigider ! Aplicația Gratuită InfoCons le va arăta direct pe telefonul mobil în limba selectată , informații cu privire la :

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

  • Ingredientele din produsul scanat
  • Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită ;
  • Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat ;
  • Valorile nutriționale ( cantitatea de sare , zahăr și calorii );
  • Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr , numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers , alergare și bicicletă ) ;
  • Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor ;
  • Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicație, prin completarea unui formular simplu , cu câmpuri prestabilite .

După scanarea produselor, tot ce au de făcut este să își salveze produsele preferate în lista de „ Produse Salvate ” . Din lista „ Produse Salvate ”, printr-o simplă bifare a produselor , vor afla numărul total de E-uri , cantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare . De asemenea, pot distribui produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături , meniul zilnic / săptămânal sau retetele cu familia si prietenii .

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

De asemenea, prin funcția „ Alegerea Mea ” din cadrul Aplicației InfoCons , consumatorii au posibilitatea de a-și seta preferințele de consum prin introducerea cantităților maxime de zahăr , sare , calorii , a numărului maxim de aditivi alimentari ( E-uri ), precum și aditivii alimentari și alergenii pe care își dorești să îi evite .

Astfel, nu uitați următoarea data când mergeți la cumpărături să vă creați propria lista de cumpărături , în funcție de preferințele de consum, respectiv cantitatea maximă de zahăr , sare , calorii , numărul maxim de aditivi alimentari , precum și tipul alergenilor și aditivilor alimentari regăsiți în produse .

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal