Mâncarea de la supermarket care este deja gătită poate fi convenabilă, dar la fel ca în cazul farfuriilor de la restaurant, nu sunt mereu atât de sănătoase. Iată câteva alegeri pe care le poți face:

  • Puiul la rotisor: nu este scump și poți folosi carnea în mai multe feluri. Un dezavantaj este că puiul conține sare, așadar există o cantitate de sodiu destul de mare
  • Salatele pe care ți le personalizezi chiar în magazin cu ingrediente precum: cereale integrale, fasole, pui sau somon deja gătit, ouă fierte. Așadar, poți avea chiar o masă completă, nu numai o salată.
  • Legume la grătar sau sautée. Acestea te scapă de timpul pierdut pentru a-ți găti legumele și poți cumpăra atât cât vrei să mănânci, dar fi sigur că legumele nu se află într-o baie de ulei.

Citește și:

50% din cantitatea unei bomboane pentru pomul de Crăciun poate fi formată din zahăr!

Notă de siguranță: Pune mâncarea deja gătită în coșul de cumpărături la sfârșit, astfel încât mâncarea rece să rămână rece, iar mâncarea caldă să nu se răcească. Dacă nu consumi produsele în ziua respectivă, pune-le în frigider, dar nu mai mult de 3 sau 4 zile.

Studiu realizat pentru protectia consumatorului.

Sursa: consumerreports.org

Citește și:

Site de educare si informare pe tema testarii comparative – www.teste-comparative.ro

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal