InfoCons a realizat un studiu cu privire la cantitatea de zahar a preparatelor de bază ce se comercializează în restaurante .
Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele situația este următoarea :
Preparate de bază analizate :
- Șnițel de pui
- Șnițel de porc
- Șnițel de vită
Gramajul pe porție variază între 80 și 340 de grame .
- Cantitatea de zahăr variază între 0.05 g și 7.63 g raportată la 100 g de produs :
Atenție ! În cazul în care se consumă o porție de preparat de bază de tip Șnițel având un gramaj de 340 grame , atunci cantitate de zahăr va ajunge la 25.94 grame de zahăr , iar Organizația Mondială a Sănătății recomandată 25 grame/zi.
Alege bine ! Alege în cunoștință de cauză !
Studiul a fost efectuat în Parteneriat cu Declaratie-Nutritionala.ro .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129 , sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro