Substantele de gudron, cunoscute sub numele de PAHs pot creste riscul de a dezvolta cancer.

Substantele cancerigene se gasesc in carnea arsa si innegrita pe gratar. Crustele carnii arse pot contine cantitati mari de PAHs cancerigene.

Substantele de gudron se pot aseza pe carne si atunci cand fumul iese din gratar. Acest lucru se intampla mai ales daca grasimea se scurge in carbuni.

Sursa:

Consumer Council Think Chemistry Denmark

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal