Tip: Ingredient
Definiție
Aditiv alimentar cu rol de conservant. Se utilizează conform cantităţilor prevăzute de reţete numai în vin şi în brânzeturi maturate. Este o enzimă care se găseşte în mod natural în sistemul imunitar uman, în salivă, lacrimi sau în albuşul de ou. Acţiunea conservantă se bazează pe capacitatea sa de a distruge peretele celular al unor bacterii cum ar fi Salmonella, E.Coli sau Pseudomonas. Pentru uz alimentar se obţine din albuş de ou.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată .
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată .
Doza de încorporare în alimente: Nespecificat
Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.
Contraindicatii: Nespecificat
Descriere contraindicatii:Nespecificat
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.