Tip: Ingredient

Definiție
Aditiv alimentar cu rol de conservant. Se utilizează conform cantităţilor prevăzute de reţete numai în vin şi în brânzeturi maturate. Este o enzimă care se găseşte în mod natural în sistemul imunitar uman, în salivă, lacrimi sau în albuşul de ou. Acţiunea conservantă se bazează pe capacitatea sa de a distruge peretele celular al unor bacterii cum ar fi Salmonella, E.Coli sau Pseudomonas. Pentru uz alimentar se obţine din albuş de ou.

Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată .

Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată .

Doza de încorporare în alimente: Nespecificat

Descriere doza de încorporare în alimente: Se adauga in cantitatile prevazute de retete.

Efecte secundare: NU

Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.

Contraindicatii: Nespecificat

Descriere contraindicatii:Nespecificat

Utilizabil pentru copii: NU

Descriere utilizare copii: Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal