• Inspirați-vă din rețete noi pentru a folosi ingrediente noi, astfel încât sa aveți noi perspective in ceea ce privește pregătirea mesei cat si din perspectiva listei de cumpărături pentru ingredientele necesare noii rețete.
  • Încercați sa mergeți la cumpărături după ce ați servit masa (sau păstrați o gustare pe care o puteți manca in timpul acestora) . O persoana flamanda va tinde sa cumpere mai mult decât are nevoie.
  • Înainte de a merge la cumpărături verificați ce aveți deja in frigider si faceți o lista cu alimentele care va lipsesc si care va sunt necesare.
  • In magazin încercați mai întâi sa urmați lista de cumpărături. Gândiți-vă dacă este necesar sa cumpărați anumite produse aflate la promoții ( ex.: trei la pret de doua, etc.) care nu sunt pe lista dvs.
  • Când organizați anumite mese, încercați sa nu porționați alimentele, astfel fiecare invitat va avea posibilitatea sa aleagă ce si cat vor sa consume. De asemenea estimate mâncarea necesara pentru o astfel de masa in funcție de numărul persoanelor invitate (cea mai mare cantitate de alimente este risipita in perioada sărbătorilor de Crăciun si Paste)

Respect mâncării !

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal