Atunci când mâncarea este aruncată, în cele din urmă își face drum spre depozitele de deșeuri (care pot fi ele insele o problemă pentru mediu). Deoarece alimentul începe să se descompună sau să putrezească, el eliberează gaz metan.

Metanul, desigur, este un gaz cu efect de seră, mulți oameni de știință cred că afectează în mod negativ climatul și temperatura pământului (adică, schimbările climatice / încălzirea globală).

Iată de ce ar trebui să vă ingrijoreze milioanele de tone de hrana risipite în gropile de gunoi :

– Metanul este mai eficient la captarea căldurii în atmosferă decât CO2 – de aproximativ 25 de ori mai eficient.

– Metanul reprezintă aproximativ douăzeci la sută din emisiile de gaze cu efect de seră.

– O cantitate mare de metan, precum și alte gaze afectate negativ, au fost deja eliberate în urma procesul de producție. Mâncarea irosită se adaugă acum la asta.

Mâncarea mai puțin risipită înseamnă că eliberăm mai puțin gaz metan, ceea ce duce catre o protejare a Mediului .

Respect mancarii!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal