ð Legume fără amidon
În cazul legumelor fără amidon utilizați mâinile cuplate pentru a porționa cantitatea potrivită pentru o singură masă, iar pentru copii, folosiți mâinile lor.
ð Legume cu amidon
În cazul legumelor cu amidon utilizați pumnul strâns pentru a porționa cantitatea potrivită pentru o singură masă, iar pentru copii, folosiți mâna lor.
ð Peștele
În cazul peștelui utilizați palma larg deschisă pentru a porționa cantitatea potrivită pentru o singură masă, iar pentru copii, folosiți mâna lor.
ð Carnea
În cazul cărnii utilizați palma mâinii dumneavoastră pentru a porționa cantitatea potrivită pentru o singură masă, iar pentru copii, folosiți mâna lor.
ð Snacks-uri
O porție de snacks-uri (fructe, nuci, legume non-amidonoase) ar trebui să fie egală cu cantitatea care vă încape în mână.
Toate aceste sfaturi le putem utiliza pentru reducerea risipei alimentare, astfel vom putea face si economii.
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!