ð Legume fără amidon

În cazul legumelor fără amidon utilizați mâinile cuplate pentru a porționa cantitatea potrivită pentru o singură masă, iar pentru copii, folosiți mâinile lor.

ð Legume cu amidon

În cazul legumelor cu amidon utilizați pumnul strâns pentru a porționa cantitatea potrivită pentru o singură masă, iar pentru copii, folosiți mâna lor.

ð Peștele

În cazul peștelui utilizați palma larg deschisă pentru a porționa cantitatea potrivită pentru o singură masă, iar pentru copii, folosiți mâna lor.

ð Carnea

În cazul cărnii utilizați palma mâinii dumneavoastră pentru a porționa cantitatea potrivită pentru o singură masă, iar pentru copii, folosiți mâna lor.

ð Snacks-uri

O porție de snacks-uri (fructe, nuci, legume non-amidonoase) ar trebui să fie egală cu cantitatea care vă încape în mână.

Toate aceste sfaturi le putem utiliza pentru reducerea risipei alimentare, astfel vom putea face si economii.

Respect mâncării!

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal