Cumpărarea
Roșiile cele mai bune sunt cele produse în timpul sezonului din luna mai până în luna septembrie. Căutați roșii care au culori vii, cu piele netedă și fără pete maro evidente. Dacă cumpărați roșii care sunt încă pe ciorchine le puteți consuma mai târziu, ar trebui să consumați mai întăi roșiile desprinse din ciorchine, care se strică mai ușor.
Pregatiți pachetul pentru școală sau serviciu!
Depozitarea
Depozitați roșiile în aer liber, nu în frigider: aroma și textura roșiilor se deteriorează la temperaturi sub 15 ° C.
Congelarea
Pentru congelarea roșiilor, aveți câteva opțiuni:
– Se îngheață roșiile întregi
– Se fierb și se decojează. Se strecoara pulba rămasă și se congelează (se răcească înainte de congelare)ș
– Se taie bucățele roșia și se fierbe pentru a reduce conținutul de apă, se adaugă busuioc și se depozitează ca piure concentrat de roșii. Aceste porții sunt perfecte pentru următoarea dvs. supă sau paste.
Congelați roșiile timp de maxim 6 luni, dar le puteți consuma în mod ideal timp de 4 luni, pe deoarece textura se va schimba în timp.
12% dintre consumatorii români nu înțeleg termenul de valabilitate de pe ambalajul produselor!
Bine de stiut!
Roșiile sunt de fapt fructe, nu legume, ele sunt în aceeași familie cu cartofii.
Sursa stopfoodwaste.ie
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!
Nr. de tel – 021.9615 sau *9615.
Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro