Pe 4 februarie, comisia pentru cultură și educație a votat asupra noilor priorități pentru programul Corpul european de solidaritate în perioada 2021-2027.
Noul program va include activități de ajutor umanitar în afara UE.
De asemenea, le va oferi mai mult acces tinerilor care au nevoie asistență, precum persoanele cu dizabilități, cu probleme de sănătate și care provin din regiuni îndepărtate sau din familii de migranți. Aceștia vor avea posibilitatea de a participa cu jumătate de normă.
Totodată, tinerii se vor putea alătura activităților desfășurare la nivel național, dacă acestea au o dimensiune transfrontalieră și includ participanți din alte țări.
Parlamentul va vota asupra priorităților în cadrul sesiunii plenare din luna martie.
Cât de costisitoare sunt serviciile de electricitate sau gaz?
Corpul european de solidaritate are ca obiectiv să devină punctul central de intrare al UE pentru tinerii care doresc să se implice în activități de voluntariat sau să lucreze la proiecte în beneficiul comunităților și al persoanelor din întreaga Europă.
Ideea este de a oferi tinerilor oportunitatea de a dobândi competențe valoroase pentru dezvoltarea personală, socială, civică și profesională, inclusiv învățarea și formarea, ajutând în același timp și alte persoane.
Printre proiectele desfășurate prin Corpul european de solidaritate se numără educația, sănătatea, protecția mediului, lucrul cu copiii și persoanele în vârstă, precum și cu migranții și solicitanții de azil, cu prioritate acordată muncii caritabile.
Activitățile nu ar trebui să afecteze locurile de muncă sau stagiile existente, ci să contribuie la consolidarea angajamentelor de responsabilitate socială ale întreprinderilor, fără a le înlocui.
Sursa: europa.eu
– Smartwatch pentru copii, retras de pe piaţă de Comisia Europeană, pe motive de securitate
– Știați că?…. Economisire energie prin aparatele din dormitor
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!
Nr. de tel – 021.9615 sau *9615
Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro