Consiliul Județean Buzău , Președinte Emanoil Neagu – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorului

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Presedinte Consiliu Județean Buzău Emanoil Neagu

Consiliul Județean Buzău

Președinte Consiliul Județean Buzău

Emanoil Neagu

La trei decenii de la adoptarea Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind Protecția Consumatorilor, România se aliniază la standardul global de Protecția Consumatorilor prin InfoCons – Programul Internațional de Informare – consumers-protection.org.

În contextul mobilității cetățenilor la nivel global, a devenit imperios necesar accesul corect, direct, rapid, transparent și facil la informarea cu privire la instituțiile puse în slujba cetățeanului în vederea sprijinirii acestuia în caz de urgență.

Odată cu aniversarea celor 20 de ani de la înființare, InfoCons continuă să aibă o activitate neîntreruptă, obținând recunoaștere la nivel național și internațional, devenind membră în cadrul diferitelor organizații, comisii consultative ale autorităților statului, grupuri de lucru, dar și partener în elaborarea unor programe naționale și internaționale de interes pentru consumatori.

Aplicația InfoCons, unică la nivel internațional, dezvoltată independent și transparent, a pus la dispoziția consumatorilor: acces la numerele de urgență la nivel județean, național și internațional – pot fi apelate direct din aplicație; acces la alertele Europene cu privire la produsele agroalimentare și non-alimentare, actualizate în timp real; timpii de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei din România, lista cu unitățile de cazare clasificate  și a agențiilor  de turism licențiate; scanarea codului de bare al etichetei unui produs și traducerea instantă a informațiilor  de pe etichetă peste 2 milioane de produse în baza de date; tipurile și numericul de E-uri aditivi alimentari; rating la produsele alimentare din partea consumatorilor; alergeni; distanța de alergare, mers sau pedalat pentru arderea caloriilor din produsul scanat; lista cu produsele salvate.

În acest context, ne exprimăm aprecierea pentru activitatea conducerii și membrilor Asociației depusă în acest domeniu și îi asigurăm de sprijinul autorităților administrației publice de la nivel județean.

Testimonialul poate fi vizualizat AICI

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal