Consiliul Concurenței , Președinte Bogdan Chirițoiu – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

Așa cum bine știm, consumatorul este punctul central al unei economii competitive și este dificil să ne imaginăm o protecție reală a cumpărătorului într-o economie în care nu există concurență.

Este adevărat, concurența se manifestă între companii, dar are efect direct asupra consumatorilor, deoarece are ca scop crearea și menținerea avantajelor unui sistem de piață liberă, respectiv asigurarea consumatorilor o ofertă mai variată de produse și servicii şi, în același timp, conduce la reducerea prețurilor și creșterea calității.

Când concurența și politicile privind protecția consumatorilor funcționează bine, piețele oferă mai multă inovație; iar inovația înseamnă o gamă de produse mai variată și o productivitate mai mare.

De aceea, este foarte important să existe instituții puternice care, împreună să colaboreze cu societatea civilă, cu asociațiile consumatorilor, să contribuie la implementarea și promovarea normelor din aceste domenii, astfel încât clienții finalii să fie ”câștigători”.

Pentru acest țel, vom coopera încă 20 de ani, informând consumatorii români și asigurând respectarea principiilor liberei concurenţe.

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal