Termenul de alimente ultraprocesate este utilizat pe scară largă în vocabularul revistelor de sănătate, al conferințelor de nutriție, însă știm cu adevărat ce înseamnă, de fapt ?
Majoritatea alimentelor, așa cum sunt cumpărate și consumate, sunt procesate într-o oarecare măsură. Bucătăriile tradiționale din întreaga lume se bazează pe feluri de mâncare preparate din alimente și ingrediente neprocesate și procesate.
Citește și – Impactul alimentelor ultraprocesate asupra sănătății – De vorbă cu Dna. Dr. Laura Humă . InfoCons Protecția Consumatorului te informează !
Am invitat-o pe Doamna Doctor Alina Tomescu, Medic Primar Medicină Internă, Medic Primar Gastroenterologie, la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a discuta pe tema alimentelor ultraprocesate, un subiect care ne ridică multe semne de întrebare și pentru care dorim să oferim răspunsuri avizate consumatorilor.
Dna Dr Alina Tomescu – „Pentru mine, nutriția este o pasiune, încă din adolescență și până la vârsta maturității și vă mulțumesc pentru această invitație. Consider că tema discuției aleasă de dumneavoastră pentru astăzi este o provocare: să vorbim despre mâncare, este un subiect sensibil, ca fotbalul și politica… oamenii pot deveni irationali în această privință.
Cu toții știm că a mânca este o nevoie de bază pentru supravietuire, însă am ajuns la punctul în care societatea din ziua de astăzi ar trebui să se oprească din acest caleidoscop care se numește viață modernă și fiecare dintre noi să ne întrebăm dacă mâncăm pentru supraviețuire, sau pentru plăcere, dacă ceea ce punem pe masă sunt alimente, sau pseudomâncare.„ …