Condiții de intrare şi regim de ședere

Cetățenii români pot călători în Republica Burundi numai în baza unei vize de intrare. Viza se poate obține la aterizare, direct pe aeroportul din Bujumbura, cât şi de la misiunile diplomatice burundeze.

Există două tipuri de vize :

  • Viza cu o singură intrare –“Single Entry Visa”, valabilă 3 zile, costul acestui tip de viză fiind de 40$.
  • Viza cu multiple intrări – este valabilă 1 lună şi permite multiple intrări în Burundi, iar costul acestei vize este de 90$.

Condiții de acordare a vizei :

  • Pașaport valabil cel puțin 6 luni
  • Carnetul de vaccinuri împotriva febrei galbene.

Apelează rapid numerele de urgență din Burundi!

Amenințări teroriste

În această țară operează mai multe grupări armate, iar armele de foc se pot procura cu ușurință.

 

Siguranță și criminalitate

Din cauza situației de securitate precare din Republica Burundi, cauzata de instabilitatea politică, nu recomandăm cetățenilor români să călătorească în acest stat.

Recomandăm tuturor cetățenilor români să-și anunțe prezența în regiune la Ambasada României la Nairobi, folosind e-mailul nairobi.consul@mae.ro (nume, prenume, data nașterii şi numărul de telefon mobil).

Au existat incursiuni armate din estul RDC în zonele de frontieră vecine din Burundi. Nu recomandăm niciun fel de călătorii în provinciile Bubanza și Cibitoke din cauza atacurilor armate continue, precum și:

  • în zone din provincia Bujumbura rurală la vest de râul Rusizi spre granița cu RDC, cu excepția Rezervației Naturale Delta Rusizi;
  • pe drumul la nord de aeroportul Bujumbura spre Cibitoke;
  • pe drumul principal care merge spre vest de la Kayanza prin Parcul Național Kibira;
  • în Parcul Național Ruvubu.

 

Alte recomandări:

  • să evitați folosirea transportului în comun;
  • să nu aveți sume mari de bani asupra dumneavoastră.;
  • să nu purtați bijuterii scumpe sau alte obiecte de valoare la vedere;
  • este recomandat ca documentele de călătorie să fie păstrate într-un loc sigur la hotel (de preferat în seif), având la dumneavoastră o copie a pașaportului și a vizei de intrare; să respectați regulile de conduită și îmbrăcăminte specifice anumitor regiuni (în special în zonele locuite majoritar de musulmani).

Sistemul medical 

Dacă doriți să călătoriți în Republica Burundi este recomandat  să  încheiați o asigurare de călătorie, medicală și de viață.

Sistemul medical din Burundi nu este performant, oferind condiții precare de asistență medicală.

Vaccinarea împotriva febrei galbene este obligatorie! Totodată, este recomandată vaccinarea şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difterie şi poliomielitei

Reglementări vamale 

Transportul substanțelor halucinogene și a drogurilor este considerată infracțiune deosebit de gravă împotriva statului și se pedepsește cu închisoarea.

La ieșirea din ţară este interzis transportul de bunuri de proveniență animală: fildeș, piele, gheare, colți etc.

Regimul animalelor de companie 

Animalele de companie trebuie să fie vaccinate împotriva rabiei, iar proprietarul trebuie să fie în posesia unui pașaport internațional de călătorie pentru animalul său de companie. Este obligatoriu ca animalul să dețină un microcip, care se va scana la intrarea în țară.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal