Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor ANRSC

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice

Înființată în anul 2002, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice – A.N.R.S.C. a pus bazele reglementării unor sectoare de activitate extrem de importante precum alimentarea cu apă și canalizarea salubrizarea localităţilor; iluminatul public; transport public local, conform competenţelor acordate prin legea specială.

A.N.R.S.C. aderă la principiile privind protejarea intereselor utilizatorilor, promovarea eficacităţii şi eficienţei economice, promovarea transparenţei, accesibilităţii, tratamentului nediscriminatoriu şi protecţiei utilizatorilor, asigurarea egalităţii de tratament între părțile implicate și conservarea resurselor, protecţia mediului şi a sănătăţii populaţiei.

Prin competențele sale, de-a lungul întregii activități, A.N.R.S.C. a vizat permanent menținerea unui cadru economic de reglementare capabil să asigure atât prestarea de servicii de calitate la prețuri ce pot fi suportate de către populație, dar și o funcționare eficientă și sustenabilă a operatorilor.

Reglementarea, așa cum este prevăzută prin atribuțiile acordate A.N.R.S.C., vine în sprijinirea dezvoltării unor servicii comunitare de utilități publice durabile din punct de vedere economic și ecologic în România care să respecte standardele de calitate necesare, a normelor de mediu înconjurător în livrarea către populație la un preț ce nu va afecta capacitatea de plată din partea utilizatorilor vulnerabili și nu numai

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal